Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Talas`ta yeni bağlanan mahallelerde restorasyon çalışması yapılıyor  (Okunma sayısı 6624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Talas`ta yeni bağlanan mahallelerde restorasyon çalışması yapılıyor

Kayseri`nin Talas ilçesinde, hinterland kapsamında yeni bağlanan mahallelerde restorasyon çalışması yapılarak tarih gün yüzüne çıkartılıyor.




Reşadiye, Akçakaya, Kuruköprü, Zincidere ve Başakpınar mahallelerindeki tarihi yapılarda gerçekleştirilen çalışmalar ile turizm değerleri gün ışığına çıkarılıyor.


Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım mahalle olarak yeni bağlanan yerleşim yerlerinin Talas`ın turizmine değer kattığını belirtti. Yıldırım, `Talas tarihi zenginliğiyle adeta antik bir kent. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemizin mimari yapısı tarihi değerlerimize daha çok önem vermemizle turizme açılmamıza zemin hazırlıyor. Turizm değerlerine sahip çıkmamız tabiat ve kültür varlıklarının değerini ortaya koyuyor. Talas`ın birçok yerinde yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla tarihi sorumluluğumuzu yerine getirerek geçmişten aldığımız değerleri geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Talas tarihi değerlerine en fazla değer verilen bir süreci yaşıyor. Tarihi geçmişine bakıldığında en çok restorasyonun ve tarihi kalkınmanın son 6 yıl içerisinde gerçekleştiği görülebilir. Çalışmalarımız yeni mahallelerimizde de devam ediyor. Tarihi değerlerimizin yok olmasına seyirci kalmak yerine koruyup ayağa kaldırmak için tüm imkanları seferber ediyoruz.` dedi.


Reşadiye Mahallesi`nde bulunan tarihi binaların önce temizlik çalışmasının gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldırım, bu sayede var olan değerlerin daha iyi görülmesini sağladıklarını söyledi. Gün ışığına çıkarılan tarihi yapıların turizm değerlerine yenilerinin eklenmesine katkı sağladığını aktaran Yıldırım, Reşadiye`de bulunan ibadethaneler, yer altı şehirleri, değirmenler, çeşmeler, konaklar, diğer tarihi yapıların gerçekleştirilen temizlik ve restorasyon çalışmaları sonrasında turizme açıldığını vurguladı.


Kaynak: Cihan Haber Ajansı Tarih:06.10.2009
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

mustafa38

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 25
  • Cinsiyet: Bay
  • ''Neden'i olan, Nasıl'a katlanır''
  • Okul: MEU MİMARLIK
Kayseri Okutanlar Konağı çevre düzenleme işi sırasında Rıfat Yıldırım ile bu konuyu görüşmüştüm.Neden bu kadar tarihi yapı olan bi ilçede restorasyon çalışmalarına ilgi gösterilmiyor gibi bir çok soru sormustum kendisine.Bu konunun belediye meclisinin de gündeminde oldugu belirtmişti.ve şimdi burdan bu haberi duyduğuma çok sevindim.
Öncelikle yeni baglanan mahallerden ziyade eski talas olarak da bilinen Harman mah. özen gösterilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum.Umarım Kayseri ve biz restoratörler için hayırlı olur.

Ve Başkanımıza burdan teşekkürü bir borç bilirim.
''Kimine göre yalnızlık,hasta Kişinin Kaçışıdır;Kimine göre de,hasta Kişilerden Kaçıştır''

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal