Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tapınaklar bölgesi koruma altında  (Okunma sayısı 4526 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Tapınaklar bölgesi koruma altında
« : 14 Nisan 2012, 00:47:51 »
Tapınaklar bölgesi koruma altında

SİDE Belediyesi, tapınaklar bölgesi olarak adlandırılan Athena, Güney Bazilika ve Apollon Tapınağı çevresini koruma altına alarak alkoliklerin mekanı olmaktan kurtardı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tapınaklar bölgesinin tahsisini alan Side Belediyesi, Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün 2012 yılında tapınaklar bölgesinde yapacağı ayağa kaldırma çalışmalarına da destek olacağını bildirdi. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tapınaklar bölgesi, Güney Bazilika, Liman ve Roma Hamamı tahsisini Side Belediyesi'ne yaptığını söyledi. 'Side'de Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor' projesi kapsamında bu sene turizm beldesine 5 kent müzesi kuracaklarını belirten Uçar, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsisini aldıkları Side Öğretmenevi'ni de müze yapacaklarını kaydetti.
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı arkeolog Doç. Dr. Hüseyin Alanyalı ve eşi Doç. Dr. Feriştah Alanyalı'nın tapınaklar bölgesinde ön hazırlık çalışması yaptığını belirten Uçar, Athena ve Apollon Tapınağı'nda en son restorasyon çalışmasının güney ve batı cephesinde restorasyon çalışmasının 1980 yılında yapıldığını hatırlattı. Uçar, Anadolu Üniversitesi'nin bu sene tapınaklar bölgesini ayağa kaldırma çalışması yanı sıra Side Antik Tiyatro yanında ticari agora içinde bulunan Tüke Tapınağı'nı da ayağa kaldıracağını kaydetti.
Belediye Başkanı Uçar, "Bakanlığın tapınaklar bölgesi, Liman, Roma Hamamı ve Güney Bazilika'nın tahsisini belediyemize yapmasına çok sevindik. Belediye olarak Side'yi Side yapan ana unsur tarih, kültür ve arkeolojik zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Tahsisin Side Belediyesi'ne yapılması aynı zamanda tapınaklar bölgesinin koruma altına alınması demek. Bölgeyi koruma altına aldık ve alkoliklerin mekanı olmaktan kurtardık. Bölgenin ışıklandırmasını dünya standartlarında yaptık. Bölgedeki çok sayıdaki güvenlik kameraları ile günün 24 saati görüntü alıyoruz. Özel güvenlik ekipleri bölgede sürekli kontrol ediyor." dedi. 55 yıldır Side'de yaşayan Alman heykeltıraş Dietmar Friese, Apollon Tapınağı'nda restorasyon çalışmasının 1980 yılında yapıldığı ayağa kaldırma çalışmalarında kendisinin de yer aldığını kaydetti.

yenialanya
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

Kübra_Esk

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
  • Cinsiyet: Bayan
  • (:
Ynt: Tapınaklar bölgesi koruma altında
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2012, 11:07:59 »
Haydi işe koyulalım o zaman  :)

candancana
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Tapınaklar bölgesi koruma altında
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2012, 19:44:29 »
ben de antalyada yaşıyorum. restoratör mimar olarak bana da görev düşerse seve seve yardımcı olurum..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

N Gönderen: Williamsaf
[Bugün, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[Bugün, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[Bugün, 11:08:49]


zpcclfaw Gönderen: lisinopril 10 mg prices
[Bugün, 03:02:49]


ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[Dün, 14:40:20]


Supreme Ğ¡asual Dating - Authentic Maidens Gönderen: arcis
[Dün, 14:31:04]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal