Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Samsun Devlet Tiyatrosu`nu hizmete açtı  (Okunma sayısı 2908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Samsun Devlet Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Günay, son dönemlerde tiyatro salonlarının azaldığına dair madyada yapılan eleştirilere istitatistik vererek yanıt verdi.


Türkiye genelinde 14. olan Samsun Devlet Tiyatrosu`nun açılışı yapıldı. Devlet 6. Opera ve Bale Müdürlüğü binasında kurulan devlet tiyatrosu, seyircilerine `Perde` dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Havanın aşırı sisli olması sebebiyle uçağı Samsun Havaalanı`na inemeyen Bakan Günay, önce Merzifon havaalanına, oradan da karayolu ile Samsun`a gelmek zorunda kaldı. Bakan Günay, açılışa biraz gecikince seyircileri oyalamak da ünlü tiyatro sanatçısı Cem Özer`e düştü. Cem Özer, yaptığı esprilerle vatandaşları kahkahaya boğdu. Hatasız konuşmasından dolayı Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu`na takılan Özer, `Keşke vali olsaydım` diyerek kendisini eleştirdi.


Bakan Ertuğrul Günay`ın salona gelmesinin ardından Samsun Devlet Tiyatrosu`nun açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Bakan Günay, 1 yıl önce verdikleri sözü tuttukları için mutlu olduğunu söyledi. Kütüphanecilik Haftası`nın ilk günü nedeniyle tüm kitapseverleri tebrik eden Günay, 1 Nisan günü Ankara`da, son 1 yılda yayınlanmış kitaplarla ilgili sunum yapacaklarını kaydetti. Samsun`un ardından Çorum Devlet Tiyatrosu, Üsküdar Devlet Tiyatrosu ve tarihi adliye binasınının restorasyonu ile kazanılan iki salonun açılışını yapacaklarını belirten Bakan Ertuğrul Günay, `Türkiye`de çok fazla tiyatro sahnesine ihtiyaç var. Gönlümüz daha fazlasından yana. Atatürk`ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin temeli, kültürdür. Böyle de olması gerekir. Türkiye`de çağdaş uygarlık düzeyine erişmiş bir toplum yapmak istiyorsak, özgür bireyler, özgür iradeli, demokrasinin önemine inanmış olmak istiyorsak, kültür ve sanat alanındaki atılımlarımızı hızlandırmamız gerekiyor.` dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşmasında, Ankara`nın Samanpazarı semtindeki tarihi adliye binasını restore ederek iki büyük salona Türkiye Barolar Birliği`nin kurucusu Prof. Dr. Faruk Eren ile Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ali Fuat Başgil`in isimlerini verdiklerini de açıkladı.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, günün anısına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a, Kadın İstihdamını Değerlendirme Kurulu`nun kadınlara iş ve istihdam amacıyla başlattığı projede yapılan `Çarpana` isimli el dokumasını verdi. Ardından Samsun Devlet Tiyatrosu, Yücel Erten`in yaptığı `Deli Dumrul` isimli oyunla sanatseverlerin karşısına çıktı. Oyunu beğeni ile izleyen Bakan Günay, daha sonra da Ankara`ya hareket etti.


Tiyatronun açılışına, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Demir Bilgin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Devlet 6. Opera ve Bale Müdürü Kerim Soysal, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ile çok sayıda davetli de hazır bulundu. (CİHAN)

2009-04-01 CİHAN
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Restoratör aranıyor ( İstanbul/Taksim) Gönderen: Beriltekin
[Bugün, 09:19:09]


Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal