Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi eserler, geleceğe aktaracağımız en büyük emanetimiz  (Okunma sayısı 3482 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tarihi ve kültürel değerlerin bir toplumun en büyük miraslarının başında geldiğini söyledi.

Güzelbey, Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gaziantep`in birçok medeniyetin beşiği olmuş ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu belirtti. `Böylesine zengin bir kültür mozaiğinin oluşturduğu eserler, gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimiz olmalıdır` diyen Güzelbey, şehrin sanayi gelirlerinden aldığı kadar turizmden de alabileceği büyük bir pay olduğuna inandığını söyledi. Başkan Güzelbey, bir hizmetin sürüp gidebilmesi, bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe sağlıklı kalabilmelerine bağlı olduğunu ifade etti. Geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılmasının vakıfların görevi arasında bulunduğunu belirten Güzelbey, `Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz bu bayrak yarışında Tarihi Mevlevihane Tekkesi`nde yaptığı yenileme çalışmaları ile bizlere örnek olmuştur` diye konuştu.


Büyükşehir olarak tarihi yapıları koruma ve turizme kazandırma adına bir dizi proje yürüttüklerini anımsatan Güzelbey, tarihi mirası korumak, geleneksel sanat, zanaat ve kültür zenginliklerimizi daha nezih bir ortamda yaşatmak ve tanıtmak adına yeni projeler üreterek hayata geçirdiklerini aktardı. Koruma çalışmalarında öncelikle kültür varlıklarının korunması ve yaşatılması ile toplumun konuya duyarlı hale gelmesi ve bölgenin turizm potansiyelinin artırılmasını amaçladıklarını ifade eden Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü: `Bu bağlamda gerek AB gerekse kendi öz kaynaklarımızdan finanse ettiğimiz çalışmalarla başta Gaziantep Kalesi Çevresi, Naip Hamamı, Kır Kahvesi, Butik Otel ve Bakırcılar Çarşısı gibi birçok yapının restorasyonunu tamamlayarak gelecek nesillere ve insanlığa kazandırılmasını sağladık.`


Vakıflara yardım ederek gelirlerini çoğaltmanın ve çalışmalarını desteklemenin gerekliliği üzerinde duran Güzelbey, Vakıfların yapmış oldukları bu değerli çalışmaları yerel yönetimler olarak takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Güzelbey, Gaziantep`te yaşayan herkesi tarihin izlerinin yaşandığı bu eserlere sahip çıkmaya, yaşamaları için yardım etmeye ve vakıf eserlerini korumaya çağırdı.

Kaynak :CİHAN Tarih : 6 mayıs 2009 Çarşamba
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal