Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi Kentler Birliği`nden Bursa`ya `Koruma Büyük Ödülü`  (Okunma sayısı 3822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Tarihi Kentler Birliği`nin (TKB), geleneksel olarak düzenlediği `proje` ve `uygulama` yarışmasında Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Seyyid Usul Tekkesi ve Ördekli Hamamı restorasyonları ile `2008 Süreklilik Ödülü`nü kazandı.


26 kentten 43 projenin katıldığı yarışmada, tarihi-kentsel-arkeolojik-doğal değerlere ilişkin koruma bilincini yaygınlaştıran ve koruma çalışmalarına nitelik kazandıran çok sayıda proje ödüle layık bulundu. Jüri olarak görev yapan Tarihi Kentler Birliği (TKB) Danışma Kurulu, uzun süren inceleme, değerlendirme ve raporlama çalışmalarının ardından, Koruma Ödülü alacak belediyeleri belirledi. Ödüller, 22-24 Mayıs 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş Buluşması`nda sahiplerini bulacak. Osmangazi Belediyesi`nin ödülünü, Başkan Mustafa Dündar alacak.


Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Dündar, Bursa`yı Bursa yapan tarihsel değerleri barındıran Osmangazi`de `koruma` çalışmalarının hız kesmeyeceğini söyledi. Osmangazi gibi tarihi kimliği olan Avrupa kentlerinde ya eski kentin yanında yeni-modern bir kent kurulduğunu, böylece eski kentin tahrip edilmediğini; ya da eski kentin çok sıkı kurallarla korunarak bugünlere ulaştırıldığını hatırlatan Başkan Dündar şöyle konuştu: `Bursa maalesef bu şansını 1960`lı yıllarda kaybetti. Kentin gelişimi eski kent üzerinde gerçekleştiği için tarih tahrip oldu. Bugün artık, apartman blokları veya işhanları arasında sıkışmış kalmış anıtsal yapılarla karşı karşıyayız. Tarihi değerlerimizin en yoğun olduğu çarşı bölgesinde bile birkaç yıl öncesine kadar sağlıklaştırma yapılamadı. Bunun yanısıra, 2000`li yıllarda başlayan `koruma` sürecini de sevindirici buluyorum. Bursa`nın gerçek kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalara hız verilecek.` dedi.


TKB`nin 2008 Koruma Ödülleri, Osmangazi`nin yanı sıra, Türkiye`nin önde gelen tarihi kent belediyelerine gitti. `Proje` kategorisinde Ankara Altındağ, İzmir Konak, Adana Kozan, Tokat ve Eskişehir Odunpazarı belediyelerinin ödüle değer bulunduğu yarışmada, `Uygulama` kategorisinde ise şu kentler ödül alacak: `Antalya Büyükşehir Belediyesi(Tarihi Kültürel Merkez), Çanakkale Belediyesi(Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi ve Arşivi), Kuşadası Belediyesi(Kaleiçi Mevkii ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı Sokak Sağlıklaştırma), Konya Selçuklu Belediyesi(Zazadin Han Restorasyon Uygulaması) ve İzmir Ödemiş Belediyesi(İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi ile Yıldız Oteli ve Keçecizade Hanı).`


Öte yandan, TKB, Osmangazi Belediyesi`ne 2007 yılında da `Başarı` ödülü vermişti. Osmangazi Belediyesi, son dört yıl içinde TKB`den üst üste 4 ödül alan tek belediye oldu.

Kaynak :www.cihan.com.tr Tarih : 5 Mayıs 2009 Cuma
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal