Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi İzmir Pınarbaşı Hamamının Restorasyonu Tamamlandı  (Okunma sayısı 7050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkeoloji

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 89
Tarihi İzmir Pınarbaşı Hamamının Restorasyonu Tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15. yy'dan kalan ve yıkılmak üzere olan Pınarbaşı Hamamı'nı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralayarak restore etti. Tarihi hamam, eski işlevine uygun olarak hizmet verecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi varlıklardan birini daha restore ederek yeniden hayat bulmasını sağladı. Yıllardır "virane" olarak atıl durumda kalan ve yıkılmaya yüz tutan Pınarbaşı Hamamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla kente kazandırıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile 30 yıllığına "restorasyon karşılığı kiralama" sözleşmesi imzalayan Büyükşehir Belediyesi, 443 metrekarelik arazi içinde yer alan tarihi hamamın restorasyon çalışmalarını tamamladı. "Eski işlevine uygun olarak" hizmete açılacak olan tarihi Hamam, önümüzdeki günlerde kentin hizmetine sunulacak.

15. yüzyıl'dan kalan tarihi yapıyı orijinal işlevi olan hamam kullanımına uygun şekilde restore eden Büyükşehir Belediyesi, Hamam'ı eski haline döndürmek için gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Tarihi yapıdaki mevcut eski sistem temizlenip korunarak yeni ısıtma sistemiyle kullanılır hale getirildi.



TEK MEKANLI OSMANLI HAMAMI

Pınarbaşı Hamamı, Anadolu'da bulunan Osmanlı hamamları içinde değerlendirildiğinde, tek mekanlı hamamlar grubunda yer alıyor. Tarihi hamamda yapılan sondaj çalışmalarında, o dönemde uygulanan özel yapı malzemelerine rastlanılan tarihi hamam, "soyunmalık", "ılıklık", "usturalık", "sıcaklık", "su deposu", "külhan" ve "odunluk" mekanlarından oluşuyor. 
Çalışmalar kapsamında Hamam'ın Doğu cephesine, zaman içinde yıkılan "soyunmalık" bölümü projeler çerçevesinde tekrar yapıldı.











stargazete

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[Bugün, 17:59:05]


RÖLÖVE-RESTİTÜSYON-RESTORASYON-PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETİ Gönderen: gül_can
[Bugün, 17:13:10]


Restoratör Gönderen: emine
[Bugün, 15:52:30]


Superlative Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: skrn_arc
[Bugün, 12:32:18]


İnşaat Mühendisi Gönderen: Erdim Mimarlık
[Bugün, 12:19:59]


Super Ğ¡asual Dating - True Females Gönderen: aycann
[Bugün, 10:15:47]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal