Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi Kentler Birliği, Alanya Kalesi`ne 40 bin TL ödenek aktardı  (Okunma sayısı 3989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Tarihi Kentler Birliği, Antalya`nın Alanya ilçesinde bulunan Tarihi Alanya Kalesi`ne 40 bin TL ödenek aktardı.

 



Alanya Belediyesi, ödeneği Alanya Kalesi tünel girişindeki düzenleme çalışmalarına harcayacak.


Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, turizm kenti olan Alanya`daki tarihi yapıların restorasyonuna büyük önem verdiklerini söyledi.


Bu konuda Tarihi Kentler Birliği`nden maddi destek alacaklarını ifade eden Başkan Sipahioğlu, öncelikle tünel girişinde düzenlemeler yapacaklarını belirtti.


Yapılacak olan çalışmanın ilerleyen günlerde netleşeceğini kaydeden Sipahioğlu, bugüne kadar hayata geçirdikleri birçok projenin Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildiğini dile getirdi.


Son olarak bu yıl içinde restorasyonunu gerçekleştirdikleri Tophane Mahallesi`ndeki `Tarihi Mescit Projesi`yle yarışmaya katıldıklarını anlatan Sipahioğlu, `Önceki yıllarda `Merkez Çarşı Uygulama Projesi`yle Tarihi Kentler Birliği`nden ödül almıştık. Bu yıl ise mescit uygulamamızla yine ödül alacağımıza inanıyorum. Edindiğimiz bilgilere göre Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu, Mescit Projesi`ni örnek projeler arasına almış. Bu bizi gerçekten onurlandırdı.` dedi.


Dünyaca tanınan ve her yıl 100 bin turistin ziyaret ettiği Alanya`da artık ekonomik kimlikle kültürel kimliğin harmanlaması gerektiğine inanan Sipahioğlu, zenginleşen toplumların örf, adet, gelenek, görenek ve kültürlerini unutmaması gerektiğine işaret etti.


Alanya Denizcilik ve Gemicilik Müzesi ile ilgili de bilgi veren Sipahioğlu, şunları söyledi: `Hafta sonunda İstanbul Deniz Komutanlığı`ndan Alanya`ya bir ekip gelecek. Bu ekip müze ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir araştırma ve inceleme yapacak. İnşallah bu projemizi de en kısa sürede hayata geçireceğiz.`


Kaynak : Cihan Tarih : 27 Mayıs 2009, Çarşamba
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Bugün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[Dün, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[Dün, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[16 Nisan 2024, 17:59:05]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal