Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: `Erzurum`un tarihi eserleri restorasyon, tanıtım ve ekonomiye kazandırılmayı...  (Okunma sayısı 4035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Erzurum Şube Başkanı Ünal Kıraç, şehirdeki tarihi eserlerin restorasyonu, tanıtımı ve ekonomiye kazandırılması konusunda yetersiz olduklarını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi tarafından `Tarihi eserlerin güçlendirilmesi ve geleceğe güvenle devredilmesi` konulu çalıştay Palan Otel`de başladı.


Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İMO Erzurum Şube Başkanı Ünal Kıraç, ulusal boyutta ilk kez bir çalıştay düzenlemenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kıraç, Erzurum`un tarihi eser bakımından oldukça zengin bir şehir olduğunu ifade etti. Mevcut tarihi yapıların ekonomiye ve turizme kazandırılması ile tanıtımını yapmak üzere söz konusu çalıştayı düzenlediklerine işaret eden Kıraç, `Şehrimizdeki tarihi eserlerimizin restorasyonunu, tanıtımını ve ekonomiye kazandırdığımız maalesef söylenemez. İşte bu bakış açısıyla çalıştayı düzenlemeye karar verdik. İnşallah bu çalıştaydan çıkacak sonuçlar verimli olur. Çalıştaydan çıkacak sonuçlar bizlere tarihi eserlerimizin restorasyonu ve bu yerlerin ekonomiye kazandırılması için ışık tutacağına inanıyorum. Çalıştaya destek vermelerinden dolayı Erzurum Valiliği ile Kültür ve Turizm il müdürlüklerine teşekkür ediyorum.` dedi.


Son yıllarda ülke genelinde tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için başlatılan bilinçlendirme çalışmalarına İMO da katıldı. Ülke genelindeki çeşitli üniversitelerden konusunda uzman bilim adamlarının katıldığı çalıştay iki gün devam edecek. Çalıştayın ilk gününde tarihi eserlerin korunmasına yönelik çeşitli komisyonlar oluşturuldu. Çalıştay komisyonlarının hazırlayacağı sonuç önerilerinin 15- 17 Ekim 2009`da yapılacak olan `Tarihi eserlerin güçlendirilmesi ve geleceğe güvenle devredilmesi` sempozyumunda açıklanacağı belirtildi. Çalıştaya katılan inşaat mühendislerine ayrıca `Tarihi yapıların restorasyonuna genel bakış`, `eski yapılarda malzeme özellikleri`, `Avrupa uzmanlık bakış açısından tarihi eser örneklemeleri` konularında meslek içi eğitim semineri verildi.


Çalıştay`a Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Arkeoloji Müze Müdürü Mustafa Erkmen ile çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

Kaynak : www.cihan.com.tr Tarih : 8 Mayıs 2009 Cuma
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

lhxeuxoq Gönderen: all med pharmacy
[Bugün, 13:21:57]


Ynt: Staj yeri arıyorum Gönderen: RestorasyonForum
[Bugün, 08:45:47]


Restoratör iş arıyorum Gönderen: İrem yıldız
[Dün, 07:54:33]


Staj yeri arıyorum Gönderen: hierdal
[Dün, 03:16:56]


İnşaat Mühendisi - Saha Şefi Gönderen: Erdim Mimarlık
[26 Nisan 2024, 20:48:51]


Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik" kapsamında pr Gönderen: mguclu
[26 Nisan 2024, 15:31:42]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal