Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi Kentler Birliği`nden Kozan Belediyesi`nin 4 projesine ödül  (Okunma sayısı 2933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
26 belediyenin proje ve uygulamalarıyla katıldığı and#8220;Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında  2008 yılı sonuçları belirlendi.

19 Mayıs 2009 Salı - Kozan Kalesi Çevre Düzenlemesi`` , `Yaverin Konağı(Butik Otel) Restorasyonu `` ve `Aşağı Çarşı, Yukarı Çarşı ve Hoşkadem Cami Meydan Düzenlemesi`` uygulamaları da, projenin bütüncül bir yaklaşımın eseri olduğunu göstermekte `` olduğunda dolayı Kozan Belediyesi`proje `` dalında ödüle layık görüldü.


Yapılan açıklamada `TKB Encümeni nin incelemeleri sonucunda, üye belediyelerin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı toplam 43 proje ve uygulamayla aday oldukları yarışmada `proje ödülleri `` ALTINDAĞ, KOZAN, KONAK, ODUNPAZARI ve TOKAT belediyelerine, `uygulama ödülleri `` ANTALYA BÜYÜKŞEHİR, SELÇUKLU, ÇANAKKALE, KUŞADASI ve ÖDEMİŞ belediyelerine verilmesine karar verilmiştir.


Bu yıl ilk kez verilen `süreklilik ödülleri `` ne, kentlerindeki kültürel mirası korumak-yaşatmak için yaptıkları istikrarlı çalışmalar ve yarışmaya düzenli olarak katılarak aldıkları ödüllerle GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, OSMANGAZİ ve TARSUS belediyeleri uygun görülmüştür.


İZMİR BÜYÜKŞEHİR Belediyesi nin çalışmaları ise `Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü `` nü kazanmıştır. Ödüller, 22-24 Mayıs 2009 tarihlerinde TKB Beşiktaş Buluşması sırasında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine sunulacaktır `` denildi.


Kozan Belediyesi `Proje Ödülleri `` kapsamında yapılan açıklamada; `Kozan Kalesi Çevre Düzenlemesi `` , günümüzde seyrek rastlanan bir uygulamayla, tarihsel ve doğal değerleri korumak amacıyla, alanı kontrol altına almayı hedeflemekte, Kilikya Manastırı bölgesinin günlük açık kullanımlara da olanak tanıyan bir arkeolojik açık hava müzesi olarak düzenlenmesini içermektedir. Ayrıca Kozan Kale sinin eteğinde 1903 tarihli bir yapıyı ele alan `Yaverin Konağı(Butik Otel) Restorasyonu `` ve `Aşağı Çarşı, Yukarı Çarşı ve Hoşkadem Cami Meydan Düzenlemesi `` uygulamaları da, projenin bütüncül bir yaklaşımın eseri olduğunu göstermektedir. `` Şeklinde açıklandı.


ÖZGAN, `ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEKTİR ``


Konuyla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan, `Ülkemizde ciddi bir kurum olan Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülmemiz bizi ziyadesiyle mutlu etmiş ve doğru yolda olduğumuzu göstermiştir. İçerisinde birçok medeniyetin izlerini taşıyan Kozan ın tarihi ve Kültürel değerlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu yöndeki çalışmalara hız kesmeden devam edilecektir `` dedi.


Ödüller, 22–24 Mayıs 2009 tarihlerinde TKB Beşiktaş Buluşması sırasında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine sunulacaktır.

Kaynak :www.turizmhaberleri.com Tarih : 19 Mayıs 2009, Salı
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal