Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı


Yanıt gönder

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Doğrulama:
Resimde gördüğünüz harfleri giriniz
Harfleri dinle / Farklı bir resim göster

Resimde gördüğünüz harfleri giriniz:
Restorasyon kac harflidir ( Rakam yaziniz ):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: T@RI
« : 14 Aralık 2012, 23:56:43 »


Tarihi Talas Konaklarları Turizme Kazandırılacak

Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye öncülüğünde yürütülen proje kapsamında Kiçiköy Mahallesi'ndeki asırlık konaklar restore ettirilerek, turizme kazandırılacak.

Talas Belediyesi'nin, Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Caddesi'ne cephesi olan 52 konak için hazırladığı sokak sağlıklaştırma projesi, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce ihale edildi. İhaleyi kazanan firma, 52 konaktan 46'sının restorasyonunu tamamladı. Belediye, bu konaklardan 5'ini kamulaştırdı. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak projenin maliyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak. Projede yer alan 52 konakla mahalle genelindeki 130 konağın restorasyonu, altyapı ve çevre düzenlemesi için yaklaşık 5 milyon avro harcanması planlanıyor.

-Tarihi konaklar turizme kazandırılacak-

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiçiköy Mahallesi'nin Talas'ın tarihi dokusunu muhafaza eden yerlerden olduğunu söyledi.

Bu mahalleyi 100 yıl önceki haline kavuşturmayı hedeflediklerine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ali Saip Paşa Caddesi'nde sokağa cephe veren, tarihi dokusunu koruyan 52 konağımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çok büyük desteğini alıyoruz. 52 evden 47'ncisi tamamlanmak üzere. Sokakta çok az restorasyon işimiz kaldı. Bu, turizm hedefli bir çalışma. Buradaki konaklar, hizmet sektörüne dahil olacak. Buralar muhtelif fonksiyonlar yüklenecek. Türk İslam el sanatları müzesi, sinema atölyesi ve sinema müzesi, Gümüş atölyesi olacak. Bütün bunların altyapı çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan hizmet sektöründe yer alan restoran, kafeterya, pastahaneler, butik oteller de bulunacak. Tarihi Talas'ın Kiçiköy Mahallesi'nin önümüzdeki yıl kısmen, sonraki yıl tamamen canlandığını göreceğiz."





A-A - KAYSERİ
Foto : Hasan Yüksel -  Muhammed Bilben

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal