Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi yarımadada Çekim yapan Radikal muhabirine tehdit  (Okunma sayısı 3790 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi

Tarihi yarımadada Çekim yapan Radikal muhabirine tehdit

Fatih Belediyesi'nin kentsel yenileme alanında ihaleyi alan firmanın sahibi Radikal muhabirini çekim yapmaması için tartakladı ve tehdit etti.

Ayvansaray’da 2005’te Fatih Belediyesi tarafından yenileme alanı ilan edilen tarihi Türk Mahallesi’nde skandallar bitmek bilmiyor. Radikal , geçen mart ‘Şener Grup’ adına çalışan ‘Altınboynuz Turizm İnşaat’ şirketinin Koruma Kurulu ve Arkeoloji Müzesi’nin izni olmadan tarihi alanda hafriyat çalışmaları yaptığını ‘Sur dibinde kepçeyle operasyon’ başıklı haberiyle duyurmuş, kazıyı durdurmuştu. Osmanlı Türk mimarisinin kalbi Fatih Ayvansaray’da, firmanın yıkıma devam ettiği istihbaratı üzerine pazar akşamı yıkımı belgelemek üzere mahalleye gittik. Mahalleye vardığımızda Fener Balat Ayvansaray Derneği’nin (FEBAYDER) Basın Sözcüsü, aynı zamanda İÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem Şahin, şantiyenin yanındaki sokakta firma çalışanlarının az önce kendisini itip kaktığını, sinkaflı söz söyleyerek tehdit ettiğini ve sokaktan kovarak uzaklaştırdığını anlattı. Şahin, kendisini derneğin basın açıklamalarından tanıyan firma sahibi Kadir Şener’in arkasından “O kadar haber yaptırdınız, savcılığa, polise şikâyet ettiniz, ne işe yaradı? Bakın yine yıkıyoruz’’ diye bağırdığını anlattı.



Sokak ortasında müdahale
Şahin’le olay yerine gittiğimizde firma çalışanları sokak ortasında kaynak yapıyordu. Kadir Şener ve çalışanları, etrafımızı sararak ‘‘Çekim yapamazsınız, belediyeden iznimiz var, siz kim oluyorsunuz?’’ diye bağırdı ve kameraya elleriyle vurarak çekim yapmamızı engellemeye çalıştı. Şener, daha sonra beni omuzlarımdan sarsarak itti, ‘‘Oraya girersen seni döverim!’’ diyerek tehdit etti ve kameramı aldı. Kameramı zorla geri aldıktan sonra Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi’ne giderek firma yetkililerinden davacı ve şikâyetçi olduk, ifade verdik.
Polisler şikâyetimiz üzerine Kadir Şener ve çalışanı Fırat Kula’yı da yakalayarak merkeze getirdi, ifadelerini aldı. Çiğdem Şahin, sokaktan her geçtiğinde inşaat firması çalışanlarının kendisini tehdit ettiğini anlatarak ifadesinde ‘‘Can güvenliğimden endişe ediyorum, başıma bir şey gelirse sorumlusu bu firma sahipleridir’’ dedi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


‘Çifte standart’ da yargıya taşınmıştı
Fatih Belediyesi 2005’te Ayvansaray’ı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Şener Grup adına Altınboynuz Turizm İnşaat Şirketi 16 adet eski binanın röleve-restorasyon-restitüsyon çalışmaları ile 32 adet yeni bina yapılması için ihaleyi aldı. Projede 50 konut, 5 ticari bina, 1 otel, 15 adet sivil mimarlık örneği yapı, 1 kat otoparkı ve sosyal tesis planlanmıştı.
Şener Holding mahallede parsel toplamaya başladı. Yaklaşık 70 hane, evlerini Şener Holding’e sattı, evler yıkıldı. Kalan 5-6 aile ise belediyenin elektrik ve suyu kesme gibi baskılarına rağmen hâlâ evlerini satmamakta direniyor. Mahalle sakinlerinden 75 yaşındaki İsmet Hezer, 40 yıldır oturduğu evini satması için yapılan baskılara dayanamayarak daha önce intihara kalkışmış ve son anda kurtarılmıştı. Bir şişe tarım ilacı içmeden önce savcıya bir mektup bırakan Hezer, ölümüyle ilgili olarak firma sorumlusu ve yönetim kurulu başkanından hesap sorulmasını istemişti.
Radikal, daha önce Ayvansaray yenileme projesi kapsamına giren bir parsel için projeye evini vermek istemeyen vatandaşa 2, müteahhide 3 kat izin verildiğini de haberleştirmişti. Haberi yalanlayan belediye sonra sehven olmuş dedi ama suç duyurusunda bulundu. Savcı ise “Haber belgelere dayanıyor. Basının görevi kamuoyu adına elde ettiği olgulara dayanan bilgi ve fikirleri açıklamaktır’’ diyerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

SENİ DÖVERİM!
Radikal bölgede izinsiz ve arkeolog denetimi olmadan kazı yapıldığını belgeleyince, martta kazı durmuştu. Şu an kazı sürüyor, bir de eski duvar yıkılmış. Son durumu haberleştirmek için bölgeye giden Radikal muhabiri ise böyle ‘kovuldu’.

Radikal

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal