Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi Yorgancılar Çarşısı restore edilecek  (Okunma sayısı 4744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Bursa Tarihi Yorgancılar Çarşısı restore ettirilecek. Osmangazi Belediyesi, Geyve Han`ın Restorasyonu, Ertuğrul Bey Camii`nin çevre düzenlemesiyle cazibesi artan bölgede önemli bir çalışmaya başlayacak. 1957 yangınında büyük hasar gören Yorgancılar Çarşısı`nın dış cephesi bölgeye yakışmayan bir görüntü veriyordu. Çarşı esnafının da talebiyle harekete geçen Osmangazi Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun onayıyla tarihi çarşının dış cephesinde sıva raspası gerçekleştirdi. Dış cephe duvarlarının orijinal olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan bu çalışma sonucu bir rapor oluşturuldu. Yorgancılar Çarşısı`nın Dış Cephe Röleve ve Restorasyon Projelerinin hazırlıkları ise sürüyor. Hazırlanan rapor ile röleve projesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun Temmuz ayı toplantısına yetiştirilecek. Kurulun kararının ardından cephe restorasyonu gerçekleştirilecek.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Yardımcıları Servet Büyükpoyraz, Kemal Bayraktar, Plan Proje Müdürü Sezai Özokutanoğlu ve Fen İşleri Müdürü Yücel Beşli`yle birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Esnafında bu yöndeki taleplerin dinleyen Dündar, `Çarşı bölgesinde tarihi ve kültürel dokunun gün yüzüne çıkarılması, çarşının cazibesinin artırılması ve alışveriş merkezleriyle rekabet edebilir hale gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yorgancılar Çarşısı`nın dış cephe düzenlemesini yaparak bu tarihi çarşımızı bölgeye yakışır hale getirmek istiyoruz. Çarşının sorunları dış cepheyle bitmiyor elbette, özellikle çatısından başlayarak yapının bir restorasyona ihtiyacı var. Bölgedeki çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyemizle işbirliği yapıyoruz. Yorgancılar çarşısının sorunların çözümü konusunda da iş birliği içinde olacağız. Binanın tamamının restorasyonu bu sayede gerçekleştirilecektir.` dedi.

Kaynak :CihanHaber Tarih : 20 Haziran 2009, Cumartesi
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Superlative Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: skrn_arc
[Bugün, 12:32:18]


İnşaat Mühendisi Gönderen: Erdim Mimarlık
[Bugün, 12:19:59]


Super Ğ¡asual Dating - True Females Gönderen: aycann
[Bugün, 10:15:47]


Supreme Ğ¡asual Dating - Living Women Gönderen: EnginG
[Bugün, 09:07:13]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Damsels Gönderen: kayahogir
[Bugün, 06:22:34]


Exemplary Ğ¡asual Dating - Verified Ladies Gönderen: cakabo
[Bugün, 06:14:02]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal