Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Telmassos Restorasyonu 4,5 Milyona İhale Edildi  (Okunma sayısı 3191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Egemen

  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 78
  • Cinsiyet: Bay
Telmassos Restorasyonu 4,5 Milyona İhale Edildi

Fethiye şehir merkezindeki Telmassos Antik Tiyatrosu’nun restorasyon ihalesi 4 milyon 522 bin 814 TL’ye yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan izin ile Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından, Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları kaynaklarından restorasyon için ödenek ayrıldı.



Muğla İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen ihale sonucu, yapım işi, yüklenici olarak ACE firmasına ihale edildi. Yıllardır mahallinde ve kamuoyunda restore edilmesine dönük yoğun beklentilerin olduğu, Türkiye’nin denize en yakın tek antik tiyatro olma özelliğini taşıyan Fethiye Telmessos Antik Tiyatrosu’nun Restorasyon yapımı işine ait sözleşme 3 Temmuz 2012 tarihinde firma yetkilileri ile idare arasında imzalandı. Telmessos Antik Tiyatro Restorasyon işine ait sözleşme bedeli (KDV hariç) 4 milyon 522 bin 814,53 TL. Söz konusu restorasyon çalışması Muğla İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü İzmir Rölöve Müdürlüğünün iş birliğinde gerçekleştirilecek.

Restorasyon işinin süresi, yer tesliminin ardından 600 gün olarak belirlenirken, 9 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla yer teslimi yapılarak başlayacak restorasyon çalışmalarının 2014 yılının Mart ayında tamamlanması bekleniyor.

haberyurdum

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal