Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: TİKA`dan Kosova Tarihi ve Kültürel Eserleri Koruma  (Okunma sayısı 3943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Restorasyon çalışmalarında kullanılmak üzere Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı(TİKA) tarafından temin edilen `Total Station` cihazı yapılan bir törenle Kosova Tarihi ve Kültürel Eserleri Koruma Enstitüsü yetkililerine teslim edildi.

Kosova Tarihi ve Kültürel Eserleri Koruma Enstitüsü`nün Osmanlı döneminden kalan tarihi mekânında gerçekleşen teslim törenine Kosova Kültür Bakanı Valton Beqiri, Enstitü Müdürü Baki Svirca ve TİKA Koordinatörü Kürşad Mahmat katıldı.


Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği törende Enstitü Müdürü Baki Svirca konuşmasında; hibe edilen cihazın Kosova`daki tarihi eserlerin koruma altına alınması açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, Kosova`ya bugüne kadar sundukları destekten dolayı Türkiye`ye teşekkür etti. Kosova kurumlarıyla başarılı işbirliklerinden dolayı TİKA ve Türk devletini kutlayan Kosova Kültür Bakanı Valton Beqiri konuşmasının devamında TİKA`nın Kosova`daki kültürel mirasın korunması yönündeki çalışmalarına devamını arzu ettiklerini ifade etti.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TİKA Koordinatörü Mahmat, yapılan donasyonla Kosova`da tarihi ve kültürel eserlerin korunması yönünde daha profesyonel çalışmaların gerçekleştirilebileceğini ifade etti ve Kosova`da TİKA tarafından sürdürülmekte olan restorasyon projeleri kapsamında yer alan Fatih Cami Restorasyonu ile ilgili bilgi verdi.


Kosova Tarihi ve Kültürel Eserleri Koruma Enstitüsüne hibe edilen `Total Station` cihazı ile Enstitü Kosova genelinde Tarihi ve Kültürel eserlere ilişkin yapacağı rölöve, restitusyon ve restorasyon çalışmalarında daha hızlı ve üretken olma şansını bulacak olup, güvenilir ölçümler gerçekleştirebilecektir. Yaklaşık 10,000.00 USD Doları değerindeki cihaz restorasyon çalışmalarında gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kaynak : kosovahaber.net Tarih :6 Mayıs 2009 Çarşamba
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal