Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Topkapı Sarayı Seferli Koğuşu restore edilecek  (Okunma sayısı 2568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yase

  • yase
  • Restorasyon Forum
  • ***
  • İleti: 202
  • Cinsiyet: Bayan
Topkapı Sarayı Seferli Koğuşu restore edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yakın gelecekte Milli Savunma Bakanlığı'nın yurtlarını da Topkapı Sarayı'nın duvarları içinden çıkaracaklarını söyledi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı Seferli Koğuşu'nun Restorasyonu, Padişah Elbiseleri ve Tekstil Eserlerinin Teşhiri, Tanzimi ve Depo Düzenlemesiyle İlgili Protokol'ün imza törenine katıldı.
Burada konuşan Günay, uzun süredir Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile Topkapı Sarayı'ndaki bazı restorasyonlar konusunda görüşmeleri bulunduğunu ifade ederek, tarihi mekanlarda çalışmanın yeni bina yapmaktan daha zor olduğunu, projeler konusunda bazı gecikmeler yaşandığını anlattı.
Günay, bugün Topkapı Sarayı'nda güzel bir başlangıç yapacaklarını dile getirerek, sarayda Harem çerçevesi içinde başka restorasyon ihtiyaçları olduğunu, çok özellikli bir yapı olan Harem'in yeniden elden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Günay, Seferli Koğuşu'ndan sonra Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile hastane ve hamam yapılarını restore etme konusunda önümüzdeki dönemde yeni bir imza töreni yapabileceklerini söyledi.
Geçmiş yıllarda Topkapı Sarayı'nın oldukça zor durumda bulunduğuna işaret eden Günay, son yıllarda sarayda yapılan çalışmalara değindi. Günay, ''Milli Savunma Bakanlığı'nın yurtları var. Sanıyorum sıra onlara geldi. Yakın bir gelecekte Milli Savunma Bakanlığı'nın yurtlarını da saray duvarları içinden çıkaracağız. Hayalimiz, saray duvarlarının içinde ve dışında saray kavramı ile bağdaşmayan hiçbir yapının kalmaması. Bütün bu alanın bir imparatorluk merkezi olarak, her taşının, her ağacının, her köşesinin dünyanın bilgisine, görgüsüne açık, iftihar edebileceğimiz bir mekan haline dönüştürülmesi'' şeklinde konuştu.

aa
jasmine to sence
restoratör

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal