Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tripolis Antik Kentinde 1500 yıllık mozaikli ev bulundu  (Okunma sayısı 4495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi

Tripolis Antik Kenti’nde 1500 yıllık mozaikli ev bulundu

Denizli'nin Buldan ilçesi yakınlarındaki Tripolis Antik Kenti’nde 1500 yıl önce zengin ailelerin oturduğu ve odaları mozaik kaplı ev bulundu.

Denizli’nin Buldan ilçesi yakınlarında bulunan Tripolis Antik Kenti’ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in büyük önem verdiği kazılarla ilgili olarak bu yıl Tripolis’e toplam 1 milyon TL’ye yakın kaynak ayrıldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sabah saatlerinde Tripolis Antik Kenti’ne giderek incelemelerde bulundu. 10 arkeolog, 2 restoratör, 20 öğrenci ve 35 işçi ile yürütülen çalışmalarda şimdiye dek bir çok önemli yapı ortaya çıkarılırken, kiliseler ve kemerli agoralar ön plana çıkıyor. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Bahadır Duman başkanlığında yürütülen çalışmalarda son olarak ortaya çıkarılan mozaikli ev ise büyük ilgi görüyor. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, bölgedeki incelemelerde özellikle mozaikli evle ilgili bilgi alırken, bölgedeki çalışmaları genişleyerek devam etmesini istedi.Yılsonuna kadar özellikle Tripolis’teki Agora’nın tamamlanması gerektiğini belirten Vali Demir, ''Bölgede yürütülen çalışmalarda Denizli’nin bir avantajı ortaya çıktı. Tripolis’te yürütülen çalışmalarda buradaki yapıların erozyonla kapandığını görüyoruz’’ dedi. Yürütülen çalışmalarda hiç beklemedikleri bir yapıya ulaştıklarını kaydeden Vali Demir, ‘’ Kentin ana yapısının dışında mozaikli evle karşılaştık. Mozaikli yapılar Laodikya Antik Kenti’nin yanı sıra burada da karşımız çıktı. Buradaki mozaiğin bir farkı var. Evin ana yapılarının tamamının tabanında mozaik var. Mozaikler yeni yapılmış gibi duruyor. Neredeyse 150 metrekarelik bir salon var ve mozaikler üst derecede korunmuş. Bunun dışında kalan bölgelerdeki evleri de yine kazı heyetimiz ortaya çıkaracak'' diye konuştu.

http://www.youtube.com/watch?v=-UGUuTrLT9w&feature=youtu.be

Tripolis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarını yürüten Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Bahadır Duman ise yıl sonuna kadar önemli yapılara ulaşmaya devam edeceklerini ifade ederek, Kemerli agoradaki çalışmalarımız devam ederken, kentin ana yapısının dışındaki mozaikli eve rastladık. 8 odadan oluşan mozaikli bir evde kazı çalışmaları yapıyoruz. Taban döşemeleri tamamen renkli taşlarla döşenmiş durumda. Bu evin kentin zengin ailelerinden birisine ait olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu.



İHA

T CETVELİ
  • Ziyaretçi
Ynt: Tripolis Antik Kentinde 1500 yıllık mozaikli ev bulundu
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2013, 16:33:31 »
İnşallah buraya ayrılan ödenek tam olarak ayrıldığı yere hizmet eder.

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal