Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tüke Tapınağı’nda restorasyon hazırlığı  (Okunma sayısı 6909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Tüke Tapınağı’nda restarasyon hazırlığı

Anadolu Üniversitesi, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent'te Tüke Tapınağı'nı ayağa kaldırma çalışmalarına başladı.



Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Tüke Tapınağı'nda ön proje çalışmalarının başladığını söyledi. Anadolu Üniversitesi'nin geçen yıl tapınakta kazı ve genel temizlik çalışmalarını tamamladığını belirten Uçar, projenin bir yıl içinde bitirilerek Tüke'nin ayağa kaldırılacağını kaydetti. Uçar, "Tüke Tapınağı'nın ayağa kaldırılması hususunda Anadolu Üniversitesi'ne Side Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz. Tapınağı ayağa kaldırma çalışmasını Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Alanyalı yapacak. Tüke, Apollon'dan sonra Sidemizin tanıtımında önemli simge olacak. Bilindiği üzere antik dönemde Side Pamfilya'nın başkenti bir şehir. Side Belediyesi olarak sadece Side Antik Kent'te değil, Pamfilya bölgesinde bulunan tarihi ve arkeolojik eserlerin gün yüzüne çıkarılmasına destek olacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı da Side'de arkeolojik eserlerin ayağa kaldırmasına büyük önem veriyor." diye konuştu.



Tüke Tapınağı'nda 2011 yılı ön hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirten Ekol Mimarlık'tan mimarı Rıza Yılmaz, konservasyon ve parça bütünleme çalışmasını toplam 16 kişilik ekiple yaptıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmayla Anadolu Üniversitesi'ne restorasyon, konservasyon, lazer taraması ve resitüsüsyon (parçaları birleştirme) hizmeti verdiklerini belirten mimar Yılmaz, bölgede 1947 yıllarında yapılan kazı çalışmalarında 600 parçanın bulunduğunu söyledi. Tapınaktaki parçaları bütünleştirme çalışmalarına başladıklarını belirten Yılmaz, kırık parçaları özel bir yöntemle nikel krom telle dikerek birleştirdiklerini kaydetti.



Cihan
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

kılıç
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Tüke Tapınağı’nda restarasyon hazırlığı
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2011, 13:22:31 »
restorasyon hazırlığı

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[Bugün, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[Bugün, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[Bugün, 17:59:05]


RÖLÖVE-RESTİTÜSYON-RESTORASYON-PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETİ Gönderen: gül_can
[Bugün, 17:13:10]


Restoratör Gönderen: emine
[Bugün, 15:52:30]


Superlative Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: skrn_arc
[Bugün, 12:32:18]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal