Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Türkiye Süryani Cemaati Başkanı Kilimci, İskenderun`da incelemelerde bulundu  (Okunma sayısı 2540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Türkiye Süryani Cemaati Başkanı Münir Kilimci, Hatay`ın İskenderun ilçesinde incelemelerde bulundu.


İskenderun Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der) Başkanı Salih Bayar ile yapımı devam eden Süryani kilisesini gezen Münir Kilimci yetkililerden bilgi aldı.


Türkiye`de hoşgörünün yaşandığı ender şehirlerden birinin Hatay ve İskenderun olduğunu belirten Kilimci, `Biz de Mardinliyiz. Bu iki şehir de değişik din ve mezhepten insanlar barış ve huzur içerisinde yaşıyorlar. İskenderun`da Vakıflar Bölge Müdürlüğü`ne bağlı olan Süryani Kilisesi`nin yine Vakıflar tarafından restore edildiğini öğrendik. Bu nedenle Vakıfler Bölge Müdürlüğü`ne teşekkür ediyoruz` dedi.


İstanbul`da da Mardinli Hıristiyan ve Müslümanlardan oluşan bir vakıf kurduklarını belirten Kilimci, `Amacımız kendi memleketimize hizmet etmek, aynı zamanda Mardin ve bu hoş görü şehirlerini tümünü dünyaya tanıtmaktır. Daha önceden Süryani kilisesi iken günümüze dek ayakta kalan ancak sinema olarak kullanılan tarihi bina geçtiğimiz yıl Vaıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına başlandı ve önümüzdeki günlerde kilisenin ibadete açılacağı belirtildi.` şeklinde konuştu.
(CİHAN)
31.03.2009
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal