Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Türkiye`ye yakışmayan büyük ayıp!  (Okunma sayısı 3020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Türkiye`ye yakışmayan büyük ayıp!
« : 16 Şubat 2009, 13:53:56 »
İstanbul`daki Osmanlı padişahları, şehzade ve valide sultanlarına ait 118 türbenin 99`u ziyarete kapalı.

Türbeler Müze Müdürlüğü`ne tahsis edilen 29 güvenlik görevlisinin ödenek yetersizliği yüzünden geri çekilmesi ile açık türbe sayısı 19`a düştü.

Hatice Turhan Sultan, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Sultan II. Mahmut`a ait Türkiye`nin en büyük türbeleri de güvenlik kaygısı ile kapatılanlar arasında. Söz konusu tarihî mekânlara restorasyona alınan Yavuz Sultan Selim ve I. Abdülhamid türbeleri de eklendi. 118 türbe için müdürlüğe sadece 10 güvenlik görevlisi tahsis edildiğini belirten Türbeler Müze Müdürü Hayrullah Cengiz, türbelerde hırsızlık yapılmasın diye çareyi kapıları kilitlemekte bulduğunu söyledi. Cengiz`e göre şu an 31 güvenlik görevlisi gerekiyor. Bu kişilerin aylık masrafı ise 25 bin lira. Cengiz bu ödeneğin, 2010 Kültür Ajansı`ndan sağlanabileceğini kaydediyor. Türbelerin büyük kısmının vakfa sahip olduğunu hatırlatan Cengiz, `Bu vakıflar gelirlerinin bir kısmını türbe için ayırıp Kültür Bakanlığı ile yapacağı protokol ile bize aktarabilir. Güvenlik görevlilerin maaşlarını ödeyebiliriz.` önerisinde bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı ise 30 Aralık`ta güvenlik firması ile yaptıkları anlaşmanın bittiğini, yeni yapılan anlaşmada da Türbeler Müze Müdürlüğü için bir plan hazırlamadıklarını bildiriyor. Güvenliği Türbeler Müze Müdürlüğü`nün sağlaması gerektiğini ifade eden Avcı, kendilerinin 540 güvenlik görevlisi çalıştırdıklarını söylüyor. Tüm Özel Güvenlikçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kaya da Osmanlı`nın yaşayan manevi değerlerine yardımcı olmak için her türlü inisiyatife hazır olduklarını ifade ediyor. Ancak Kaya, sadece Mezarlıklar Müdürlüğü`nde yüzlerce güvenlik görevlisinin çalıştığını hatırlatarak, burada devletin türbeler için daha hassas olması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Samanyolu Haber / 2009-02-16
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

N Gönderen: Williamsaf
[Bugün, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[Bugün, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[Bugün, 11:08:49]


zpcclfaw Gönderen: lisinopril 10 mg prices
[Bugün, 03:02:49]


ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[Dün, 14:40:20]


Supreme Ğ¡asual Dating - Authentic Maidens Gönderen: arcis
[Dün, 14:31:04]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal