Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Zemin Çöktü Tarihi Yapılar Gün Yüzüne Çıktı  (Okunma sayısı 4246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi
Zemin Çöktü Tarihi Yapılar Gün Yüzüne Çıktı

Kahramanmaraş Bakırcılar Çarşısı'nın yanındaki alanda yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında hafriyat yüklenen kamyonun bir tekeri çöktü. Çökme sonucu zeminde boşluk meydana geldi. Firma çalışanları çöken zeminde yaptıkları çalışma sırasında 3 bölümden oluşan tarihi bir bina ile karşılaştılar.



Çalışanların durumu firma yetkililerine haber vermesinin ardından, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne de gerekli bilgiler iletildi. Gün yüzüne çıkan tarihi bina çevredeki vatandaşlarında ilgi odağı oldu. Bina hakkında henüz bilimsel bir açıklama yapılmadı ancak çevredeki vatandaşlardan bazıları kilise olduğu yönünde bazıları ise çarşının devamı oluğu yönünde fikirlerini bildirdiler. Yarıya kadar balçıkla dolu olan yapının tam büyüklüğü yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkacak. Bakırcılar Çarşısı'nda yıllardır esnaflık yapan Cahit Börekçi isimli vatandaş, tarihi yapının gün yüzüne çıkması sonucu büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Börekçi, “Ben bu çarşıda 40 yıllık esnafım. Buranın bir park hali vardı 20 yıldır. Daha önce de üzeri dükkandı. Dün akşam inşaat sahasında kazı yaparken burası açıldı ve kamyon düştü. Geldik hayrete düştük. Sanki bir yeraltı şehri gibi. Ben görünce merak ettim, indim baktım hayrete düştüm” diye konuştu. Firma çalışanlarından Halil Dağlı ise, “aşağı bir baktık çarşı gibi bir bina. Ondan sonra yetkililere haber verdik. Kamyon düştü ve fark ettik” ifadelerini kullandı.

 Bezirgan, Ayakkabıcılar, Kuyumcular, Bakırcılar, Semerciler Çarşıları ile Bedesten ve Taş Han’dan oluşun Kahramanmaraş Kapalı Çarşısı'nın XV. yüzyılda yapıldığı söyleniyor. Osmanlı dönemi erken çarşı örneklerinden biri olan çarşıda 2 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları hala devam ediyor.





 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[Dün, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[Dün, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]


rmiljyhy Gönderen: generic tadalafil 2019
[16 Nisan 2024, 17:59:05]


RÖLÖVE-RESTİTÜSYON-RESTORASYON-PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETİ Gönderen: gül_can
[16 Nisan 2024, 17:13:10]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal