Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı


Yanıt gönder

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Doğrulama:
Resimde gördüğünüz harfleri giriniz
Harfleri dinle / Farklı bir resim göster

Resimde gördüğünüz harfleri giriniz:
Restorasyon kac harflidir ( Rakam yaziniz ):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: melike şahin
« : 07 Mart 2015, 10:04:30 »

Biz kazılarda ayak ucumuzda yürüyerek esere zarar vermemeye uğraşırken bir tırın tapınağın tamda ortasında geziyor olmasını gördüğüm için zamanında acıttığım ayaklarıma üzülüyorum...
Yapıya verilen zarar , Yapılacak olan onarımdan daha büyük olmamış mı ?
 resimde gördüğüm durum bu..
Gönderen: Katastrophe
« : 02 Şubat 2014, 16:48:15 »

herşey tamamen duygusal arkadaşlar :) para para para :)
Gönderen: nesimi
« : 18 Eylül 2013, 23:00:56 »

katıla katıla gülüyorum ve kınıyorum oraya o adamı başa koyanlara...Hızlı iş yapmayı bırak bir kere işi yapmayı tarih nedir kültürel miras nedir onun haberi var mı acaba ?
Gönderen: Azat Yalçın
« : 04 Eylül 2013, 21:12:18 »

Bir yerde Sayın Özgünel örneği, bir yerde Sayın Özyiğit örneği.
Özyiğit, harç malzemesinde uygun kimyevi birleşim ve oranı bulmak için çabalıyor
Özgünel, ne uğraşacağım diyerek beyaz çimentoyu basıyor geçiyor
Özyiğit, hedeflerine, zaman alsa bile doğru hamleler ile ilerliyor
Özgünel, hedeflerine hızlıca varmak için Tır çıkarabiliyor, detaylıca düşünmeyi kenara itiyor

Ben burada başarıya hızlıca ulaşma hırsı görüyorum.
Ve diğer tarafta hem mesleğini, hem de mesleğinin enstrümanlarını seven bir sanatçı!

(Bu habere ek olarak, bu yazıyı okuyunuz. Ne demek istediğim anlaşılacaktır: http://www.restorasyonforum.com/haberler/ceneviz-kalesine-yeniden-restorasyon-t8380.0.html)
Gönderen: akpınar
« : 04 Eylül 2013, 17:39:49 »

Yeterince,Tarih,Medeniyet,Kültür, Sosyoloji ve gerçek BİLİM, Bilincine ulaşamamış Devletler ve Topluluklar,Kendi Medeniyet ve Kültür Eserleride dahil olmak üzere,önlerine ne gelmişse yıkıp yoketmeyi,Neron gibi yakmayı severler.Oysa,Medeniyet Eserleri dedigimiz,geçmişi terennüm edeen,yaşatan,anlatan eserler; aslında İNSANLIGIN ,Ders alınacak TARİHİDİR...İnsanlık; Geçmişin bilgisi ve tecrüb4esi ışıgında,,varlıgını,devamını geliştirir.Medeniyet anlayışı da geçmişi bilmekle mümkündür.Bu gün;Kendi Geçmiş Medeniyet degerlerimizin  dahi ,farkında olmayan,Kendi Sanat ve MİMARİ anlayışımızı ,anlayamamış,çözememiş bir Devlet sistemi,yapısı altında iken,ROMA Bizans medeniyet eserlerinide çözebilme  gücüne sahip olamayız..Sanat ve Medeniyet aşkının degilde ,Para,Kazanç ve soygun aşkının hakim oldugu bir Sistem de; yapılabilenler elbettteki böyle olacak....




Gönderen: İSMAİL
« : 04 Eylül 2013, 16:43:41 »

Apollon Tapınağı Üzerine Tır Çıkarıldı!

Yaklaşık 2300 yıllık , Helenistik dönemin en önemli yapıtlarından biri olan Troas Antik Kenti'ndeki Apollon Tapınağı'nın üzerine tonlarca ağırlıktaki mermer tozu yüklü tır çıkarıldı.



Yükü boşaltan işçileri ziyaretçiler şaşkınlık içinde izledi. Tapınakta restorasyonun beyaz çimento ile yapılması da eleştiri oklarının hedefi oldu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel uygulamada hiç bir sıkıntı olmadığını dile getirdi. Foça'da Ceneviz Osmanlı Kalesinin restorasyonunda çimento değil, orjinal horasan ile kireç harcı kullanılmış ve bu başarılı restorasyon UNESCO Geçici Miras Listesi'nde yerini almıştı.
      Türkiye'nin bir çok yerinde devam eden restorasyon çalışmalarında çimento kullanıldığına dair şikayetler gün geçtikçe artmakta. Son olarak 30 Ağustos tarihinde çekilen bu fotoğraf görenleri oldukça şaşırttı. Restorasyonda beyaz çimento kullanılması, Antik kentin üzerine çıkarılan tonlarca ağırlıktaki tır ve günümüz inşaatlarını andıran kalıplar kullanılarak tapınağın taban basamaklarının yeniden inşa ediliyor olması takdirinize...
      ''E nasıl boşaltacağız toprağın üzerine ? Herhalde önlemleri aldıkta çıkardık. '' diyen, uzun yıllardır Alexandria Troas Kazı Başkanlığı'nı yürüten Özgünel , tırın orada bulunmasında haberleri olduğunu da belirtti.   

Uzmanlar da şaşırdı
Yrd. Doç. Dr. Gülsün Tanyeli: İnşaat kalıpları beni çok şaşırttı. İmitasyon ayrı yerde yapılıp orada monte edilir. Burada özgün basamakların üzerine bütünleme yapılıyorsa, Çanakkale soğuk, yağışlı bir yer. Hepsi bozulur. Lakin bunları yerinde görmek gerek. Coşkun Özgünel tecrübeli bir arkeolog. Bu tür hata yapması mümkün değil. Arkeolojik alan restorasyonları çok özel yapılmalı. Çalışacak işçilerin bile tecrübeli olmaları gerekir. O yüklü araç oraya çıkarken statik hesaplanmalar yapıldı mı bilemiyoruz. Ancak fotoğraf çok tartışılır.
Yrd. Doç. Dr. Yıldız Salman: Çimento zamanla ana maddeyi oluşturan taş ile etkileşime girerek yeni sorunlar çıkartabilir. Dolayısıyla çimentonun grisini ve beyazını kullanmak pek bir şey ifade etmez. Bunun için restorasyonlarda çimento kullanımını pek tavsiye etmiyoruz.

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: KKTC Lefkoşa Selimiye Camii (Aya Sofya Katedrali) Gönderen: karacanenes
[25 Mart 2024, 12:09:22]


Teknik Personel Gönderen: TAŞYAPI
[24 Mart 2024, 16:13:27]


ÖN MUHASABE VE MİMAR PERSONEL ALIMI Gönderen: osman.blnk
[24 Mart 2024, 10:19:47]


Restorasyon alanında iş arıyorum Gönderen: Sudenur uysal
[22 Mart 2024, 19:19:58]


RESTORASYON ALANINDA DENEYİMLİ İNŞAAT TEKNİKERİ Gönderen: cabiyotlu
[22 Mart 2024, 11:02:48]


Ynt: NAKKAŞ/KALEMİŞİ/RESTARASYON EKİBİ Gönderen: nAKkaŞBey38
[22 Mart 2024, 01:59:53]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal