Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı


Yanıt gönder

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Doğrulama:
Resimde gördüğünüz harfleri giriniz
Harfleri dinle / Farklı bir resim göster

Resimde gördüğünüz harfleri giriniz:
Restorasyon kac harflidir ( Rakam yaziniz ):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: elifckk
« : 07 Mayıs 2013, 13:20:56 »

gazi üniversitesi kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümü yetenek sınavı içeriği nedir ve nasıl çalışmak gerekir yardımcı olursanız sevinirim.
Gönderen: chiiileek
« : 25 Nisan 2013, 22:44:53 »

gazi üniversitesi 2013 yetenek sınavı basvuruları ne zamn bılgısı olan var mı?
Gönderen: Anadolu Yalıtım
« : 28 Ağustos 2012, 23:46:25 »

[Taşınabilir ve taşınamaz kültür varlıklarını doğal koşulların yarattiğı erezyondan koruma konusunda iddialı çalışmalar yürütüyor ve gerek test örneklemler gerekse kabul görmüş örnekler ile kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz.
Patenti 20 + yıl koruma ve yüzey görünümünü değiştirmeden, nefes alan organik bir ürün var ve sizleri bundan haberdar etmek istiyoruz.
Gönderen: ktuzmanı
« : 19 Ocak 2012, 22:51:42 »

Şimdiye kadar düzinenin üzerinde restorasyon ve konservasyon okulu kuruldu. Müfredat yok. Uzman yok. Herkes bildiğini anlatıyor. Ancak eksik bilgi mesleğimizde bilgisizlikten daha tehlikeli. Maalesef restorasyon ve konservasyon tarihi geri dönülemeyen hatalarla dolu. Bu okulların bu durumu ise çok endişe verici gelişmelere gebe.
Gönderen: kağan
« : 05 Nisan 2011, 15:33:39 »

Evet haklısınız,nekadar rektör hocayı tanıyorsunuz bilmiyorum ama gerek bilgisi ve mesleki tecrübesiyle, gerekse kişilik ve karekteriyle örnek alınacak bir insan. Geçen yıl 3 dersi beraber işliyorduk fakat bu yıl görevininde yoğunluğundan dolayı ders alamıyoruz. Rektör hocayla işlenilen dersler herzaman dolu dolu verimli geçiyordu, umarım ilerki yıllarda yine ders işleme imkanını buluruz.
Gönderen: Şaban DUMAN
« : 01 Nisan 2011, 14:26:29 »

Batman Ünv. adına sevindim. yalnız daha çok sevindiğim bir mevzu. Sanat Tarihi alanında kendini kabul ettirmiş çok değerli bir hocaya, rektöre sahipsiniz Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM. değerini bilmenizi umud ederim.
Gönderen: kağan
« : 01 Nisan 2011, 11:02:37 »

Geçen yıl daha çok teorik dersler anlatıldı, bu yıl ise çoğunluk uygulamaya yönelik. Bölümün yeni olmasından dolayı bayağı sıkıntı çekiyoruz, gerek akademik personel, gerekse üniversitenin imkanları işleri zorlaştırıyor, zaten Batman Üniversitesi yeni açılmılış bir üniversite ister istemez eksiklikler oluyor. bu yıl genelde çizim üzerine yoğunlaştık. Geçen yıl mimari yapıların rölevesini alıyorduk, bu yıl ise küçük objelerin çizimlerini yapıyoruz. Bunların yanı sıra seramik eser bütünleştirme, tamamlama, korozyona uğrayan eserlerin temizlenmesi gibi uygulama derslerimizde var. Yine fotoğrafçılık, dijital belgeleme, envanter kayıt gibi uygulamalarıda görüyoruz. Genel olarak memnunuz ve severek geldik bu bölüme, her geçen gün iyiye doğru gitmesi şevkimizi daha çok arttırıyor.
Gönderen: nazım
« : 25 Mart 2011, 14:59:26 »

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM' da aldığınız eğitimle ilgili olarak bizi bilgilendirebilirmisiniz? ders içeriklerini siteden görebiliyoruz ama o dersleri takip eden sizlerin izlenimlerini öğrenmek isteriz.

teşekkürler.

Gönderen: kağan
« : 25 Mart 2011, 12:06:41 »

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM 2. YILI
Gönderen: RestorasyonForum
« : 12 Mart 2011, 20:44:37 »

KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM BÖLÜMÜ

Geçmiş kültürlerin izini taşıyan maddi kalıntılar, üzerine geleceğimizi kurmakta olduğumuz tarihi gelişimi yansıtırlar. Kültür ve tarih mirasımızın kalıcılığını ve sürekliliğini tehdit eden faktörlere karşı bilimsel çalışmaların öz kaynağını oluşturan eserlerin korunması büyük önem arz etmektedir. Türkiyenin tarih mirası ile dünyada koruma elemanları/ uzmanlarına en fazla ihtiyacı bulunan ülkelerden biri olduğu gerçeğinden hareketle kurulmuş olan Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü, bu alanda teknik bilgi ve becerileri gelişmiş, ülkemizde ve dünyadaki koruma etkinliklerini kuramsal ve teknik açılardan izleyip yorumlayabilen ülke gereksinimlerine katkı sağlayacak nitelikli meslek elemanları ve bilim adamları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci almayı planladığımız dört yıllık eğitimin uygulanacağı Bölümde seramik, çini, taş, metal, cam, tekstil, kâğıt, deri, ahşap, ikona, tuval resmi, duvar resmi, mozaik gibi taşınır ve/veya taşınmazlara ait arkeolojik ve etnografik nitelikteki sanat ve kültür varlıklarının korunması ve onarılması konusunda eğitim - öğretim verilerek, bilimsel inceleme ve araştırma; yöntem geliştirme ve belirleme; uygulama yapma ve uygulama sonuçlarını değerlendirme becerisine sahip koruma elemanı (konservatör) yetiştirilecektir.

Bölüm, eğitim öğretimin yanı sıra, koruma bilimine yardımcı olan arkeoloji, sanat tarihi, güzel sanatlar, müzecilik, mimarlık, mineraloji, mikrobiyoloji, petrografi ve arkeometri gibi farklı sanat, sosyal ve fen bilimleri ile iş birliği içinde bulunarak, taşınır, taşınmaz ve/veya taşınabilir nitelikteki eser, yapı ve yapı malzemelerinin korunmasına yönelik teşhis ve tedavi yöntemleri geliştirecek, araştırma ve uygulama projeleri ile kültürel mirasımızın korunması alanında etkin rol oynamayı da bir görev addetmektedir.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı
Doç. Dr. Bekir ESKİCİ


Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Akademik Kadro

Doç.Dr.Bekir ESKİCİ

Doç Dr.Yaşar Selçuk ŞENER
Gönderen: nazım
« : 23 Şubat 2011, 12:33:05 »

Bölüm ismi Üniversitenin web sitesine girilmiş fakan bölüm ün detaylı bilgileri henüz bildirilmemiş durumda.

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal