Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: ÇEKÜL Anadolu Araştmaları - Seminer 22 Mart  (Okunma sayısı 4101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bicerzeynep

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 3
  • Cinsiyet: Bayan


Profesyonel Yaşamda Akademik Çalışmalar-Lisansüstü Tez Seminerleri
Üsküdar Bölgesinde Yeni-Klasik Dönem Örnekleri ve Koruma Sorunları (1900-1930)


ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları kültürel mirasın korunması alanındaki lisansüstü çalışmaları belli konu başlıklarının altında bir araya getiriyor. Özellikle akademik kariyer dışında farklı alanlarda çalışan kişilerin henüz yayımlanmamış yüksek lisans ve doktora tezleri seminer dizilerine kaynaklık ediyor. Lisansüstü çalışmalar ile birlikte kültürel ve doğal miras alanında profesyonel yaşamda edinilen deneyimin de seminer programlarında toplumla paylaşılması amaçlanıyor. 2011 yılının Mart ayında düzenlenmeye devam eden seminer programı "Altın Çağı Korumak: Klasik Dönem Osmanlı Yapılarının Restorasyonu İçin Örnekler" adı altında düzenleniyor.

İsmail Büyükseçkin’in 22 Mart Salı günü 18:30'da ÇEKÜL Vakfı'nda vereceği seminerin başlığı "Üsküdar Bölgesinde Yeni-Klasik Dönem Örnekleri ve Koruma Sorunları (1900-1930)".

Tez çalışmasının Giriş bölümünde, Osmanlı toplumunun yabancılarla olan ilişkileri ve batılılaşma hareketleri genel olarak anlatılarak 19. yüzyıl sonuna kadar geçen dönem anlatılmıştır. 2. Bölümde, Yeni-Klasik devir öncesi mimari incelenmiştir. İstanbul’daki mimari ortam tarif edildikten sonra, İstanbul’da 19. yüzyılda da faaliyet gösteren başlıca yabancı mimarlar incelenerek o devirde yapılan mimari uygulamalar genel hatlarıyla anlatılmıştır. Sonraki Bölümde Türk Yeni-Klasik mimarisinin çıkışı anlatılarak genel mimari özellikleri ortaya konmuştur. Yeni-Klasik mimarinin en önemli uygulayıcısı Kemaleddin Bey’in hayatı anlatılmıştır. Bu üslupta eser veren diğer mimarlara değinilmiş ve İstanbul’da yapılmış Yeni-Klasik yapılardan genel örnekler verilmiştir. Daha sonra tez çalışmasının omurgasını oluşturan, Üsküdar bölgesinde 1900-1930 yılları arasında yapılan Yeni-Klasik örneklerin katalogu verilmiştir. Yeni-Klasik mimarinin genel özellikleri anlatıldıktan sonra bu özelliklerin katalog yapılarıyla kıyaslamaları yapılıp tablolar halinde sunulmuştur.

İsmail Büyükseçkin Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden 1999 da mezun oldu.
MSGSÜ nde Restorasyon Bölümünde Prof. Oğuz Ceylan yönetiminde 2009 da y.lisans tezini tamamladı. MSGSÜ nde Restorasyon Bölümü’nde doktora çalışmasına devam ediyor.
Kurucusu olduğu Seçkin Mimarlık ve Seçkin Mimari Hizmetler Taahhüt ve Restorasyon San. Tic. Ltd. Şti. de 2000 yılından bu yana restorasyon alanında çalışmalarını yürütüyor.


Yerimiz sınırlı olduğundan seminer için telefon ya da email ile önceden
rezervasyon yapılması rica olunur.

0 212 2496464 / seminer@cekulvakfi.org.tr / ÇEKÜL Vakfı Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu

Seminerler ile ilgili ayrıntılı bilgiye
http://www.cekulvakfi.org.tr/seminer  adresinden ulaşılabilir.



 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Superlative Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: skrn_arc
[Bugün, 12:32:18]


İnşaat Mühendisi Gönderen: Erdim Mimarlık
[Bugün, 12:19:59]


Super Ğ¡asual Dating - True Females Gönderen: aycann
[Bugün, 10:15:47]


Supreme Ğ¡asual Dating - Living Women Gönderen: EnginG
[Bugün, 09:07:13]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Damsels Gönderen: kayahogir
[Bugün, 06:22:34]


Exemplary Ğ¡asual Dating - Verified Ladies Gönderen: cakabo
[Bugün, 06:14:02]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal