Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Eski Tarsus Evleri'nde Restorasyon Çalışmaları Yeniden Başladı  (Okunma sayısı 7094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Eski Tarsus Evleri'nde Restorasyon Çalışmaları Yeniden Başladı

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, eski Tarsus Evleri'ni turizme açabilmenin gayretini sürdürdüklerini söyledi.



Güldibi, eski Tarsus Evleri'nin bir kısmında restore çalışmalarına yeniden başlanması nedeniyle gazetecilerle birlikte restorasyon yapılan evlerde incelemelerde bulundu ve restore çalışmalarını yürüten Sayka firmasının yetkililerinden bilgi aldı.

Ödeneksizlik nedeniyle bazı evlerde restore çalışmalarına ara verildiğini, ancak, Kültür Bakanlığı destekli ve Özel İdare kaynaklı 410 bin liranın tahsis edilmesiyle birlikte restore çalışmalarına yeniden başlandığını belirten Güldibi,



"Restore edilmekte olan 6 eski Tarsus Evi'nden 4'ü bitti, 2 evin çalışmalarına devam edilecek. 2 ayda restore çalışmaları bitmiş olacak. Eski Tarsus Evleri, sivil mimarimizin en önemli eserlerinden ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak ve bunun yanında yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Güldibi, eski Tarsus Evleri'nin butik otel, kafeterya gibi sosyal tesis olarak en iyi şekilde değerlendirileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"1999 yılında bir kısmı kamulaştırılan, bir kısmı ise özel şahıslara ait olmasına rağmen "Sokak Sağlıklaştırılması' kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen eski Tarsus Evleri'nin mümkün olduğu takdirde tamamını turizm konusunda etkin bir firmaya yada kişiye, mümkün olmadığı takdirde değişik kişi ve kurumların işletmesini istiyoruz. Tarsus'ta 210 tane tescilli eski Tarsus Evi bulunuyor. Ancak Tarsus'ta tescillenmesi gereken bine yakın eski Tarsus Evi bulunmaktadır. Bunları da peyderpey hayata geçirmek istiyoruz. "

Tarsus'un binlerce yıllık tarihi geçmişi bulunduğunu ve dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi olması nedeniyle önemli bir kent olduğunu kaydeden Güldibi, "Hz. İsa'nın 12 havarisinden en ünlüsü olan Saint Paul'un, Tarsus'ta doğup, yaşamış olması ve bu nedenle buranın Hristiyan alemince kutsal 'Hac' yeri kabul edilmesi, eski Tarsus Evleri'nin restore edilerek, 'Butik Otel' olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulmasını gündeme getirmiştir" diye konuştu.

Tarsus'un turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini ve konaklama sorunu nedeniyle kentin turizmden şimdiye kadar hakettiğini alamadığını belirten Güldibi, Tarsus-Kazanlı turizm bölgesine yapılacak 7 bin 600 yataklı otellerle birlikte eski Tarsus Evleri'nin restorasyonundan sonra Butik Otel olarak kullanıma başlamasıyla sorunun önemli ölçüde giderileceğini sözlerine ekledi.

- MERSİN (Anadolu Ajansı)
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

fnaf porn Gönderen: CharlesWeery
[Bugün, 02:34:24]


Röleve projesi Gönderen: S.atmnnnn
[Bugün, 02:03:18]


Profesyonel Rölöve Restitüsyon Restorasyon (3R) Proje Hizmeti Gönderen: UzmanRestorator
[Bugün, 00:43:07]


STAJ Gönderen: zuhalsahin
[Dün, 21:27:00]


MİMAR EKİP ARKADAŞI Gönderen: birceyilmaz
[Dün, 18:55:33]


İZMİR'DE BULUNAN ŞANTİYELERİMİZ İÇİN TEKNİK PERSONEL ARAYIŞI Gönderen: buse sardoğan
[05 Haziran 2024, 15:58:21]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal