Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Mardin Kalesi Restorasyon İhalesi Sonuçlandı  (Okunma sayısı 15761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi

Mardin Kalesi Restorasyon İhalesi Sonuçlandı

Mardin Kalesi'nin onarım ve restorasyon çalışmaları için Mardin Valiliği İl Özel İdaresi binasında yapılan ihaleye 7 firma katıldı. 2 yıl sürecek olan restorasyon çalışmasının yaklaşık maliyeti 20 milyon lira. Kalede kaya ıslahı ve ışıklandırma yapılacak.

Mardin Kalesi'nin turizme açılması için 60 yıllık hasretin son bulduğunu söyleyen Mardin Valisi Ahmet Cengiz kalenin onarımı için ihaleye çıktıklarını belirtti. Vali Cengiz yaptığı açıklamada, "Bu kapsamda rölöve restitüsyon restorasyon ile kaya ıslahı destekleme ve güçlendirme projeleri de onaylandı. Kelenin onarımı için en önemlisi olan ihale kısmı da yapıldı. İnşallah kalenin restorasyon işini tamamlayıp Mardinlilerin 60 yıllık kaleye çıkma hayalini gerçekleştireceğiz. Çalışmalar kapsamında kalenin kaya ıslahı, restorasyon ve ışıklandırılması çalışması yapılacak. Tarihe fethedilmeyen tek kale olarak adını yazdıran Mardin Kalesi'nin restorasyon çalışmasının 2014 yılı sonunda bitirilip turizme kazandırılması hedefliyoruz. Çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesi ve kalenin bir an önce turizme açılması için gerekli talimatlar verildi. Ayrıca kalede bulunan tarihi caminin restorasyonu yapılması için çalışmalar başlatıldı. Bunun için mimarlarımız teknik ekibimiz kalede gerekli çalışmaları başlattı. Artuklu Hükümdarlığı döneminden kalma yaklaşık 900 yıllık tarihi camiyi yeniden halkın ibadetine açmayı hedefliyoruz. Mardinliler artık özlem duydukları kaleye en kısa zamanda kavuşacak." dedi

218 yıl sonra kalenin aslına uygun olarak yeniden restore edilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk kazmanın önümüzdeki günlerde vurulacağını söyleyen Vali Cengiz konuşmasını şöyle tamamladı: "Geçmişte Mardinlilerin piknik alanı olarak kullandıkları kale, soğuk savaş döneminde turizme kapatılmıştı. Kalenin turizme açılması durumunda kaleden Mezopotamya Ovası ve tarihi kenti seyretmeye çok sayıda insanın geleceğine inanıyorum. Yılda bir milyon turistin geldiği Mardin'e kalenin açılması ile birlikte gelen turist sayısı 3 milyona yükselir. Bu da Mardin'in dünyada daha da tanınmasına vesile olacaktır."

Uygulamacigenc
  • Ziyaretçi
Ynt: Mardin Kalesi Restorasyon İhalesi Sonuçlandı
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2013, 15:50:15 »
Aslinda bu yapilan restorasyon iygulamalarinda. Malzemenin kaliteside onceden belirtilmeli. Ona gore hilade bedeli verilmeli. Daha sonra daha ucuz malzeme kullaniyorlar cunku isi alan insaat firmalari.

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

rqazsdwc Gönderen: how to buy tadalafil
[Dün, 10:54:29]


hmukamur Gönderen: metformin generic
[Dün, 10:33:51]


İnşaat Mühendisi - Saha Şefi Gönderen: Erdim Mimarlık
[26 Nisan 2024, 20:48:51]


Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik" kapsamında pr Gönderen: mguclu
[26 Nisan 2024, 15:31:42]


Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[25 Nisan 2024, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal