Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Birgi’deki Derviş Ağa Medresesi Restore Ediliyor  (Okunma sayısı 6419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Birgi’deki Derviş Ağa Medresesi Restore Ediliyor

Ödemiş’e bağlı Birgi beldesinde 2010 yılında programa alınıp 2011 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Derviş Ağa Medresesi ve Çukur Hamam’da çalışmalar başladı.



Çalışmalarla ilgili bilgi veren Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış Birgi beldesinde restorasyon ve koruma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Daha önce çalışmaları tamamlanan Fatih Mehmet Bey Caddesi, Şehit Gürol Madan Caddesi ile çalışmaları devam eden Kurtgazi Mahallesi’nin restorasyon çalışmalarıyla tarihi kent kimliğini yeniden ortaya çıkardıklarını ifade eden Şener, belediyenin çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini kaydetti.

VAKIFLARDAN 49 YILLIĞINA KİRALANDI

Birgi’yi, turizm kenti yapmak için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Şener, geçtiğimiz yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kiralanan tarihi Derviş Ağa Medresesi ve Çukur Hamam’ın ihalelerinin tamamlanarak yenileme çalışmalarına başlandığını ifade etti. Beldede koruma adına birçok projemiz olduğunu dile getiren Şener şöyle devam etti: “Bunların yüzde 50’sinden fazlasını tamamladık. Derviş Ağa Medresesi ve Hamam’ın bulunduğu bölgede yeni bir merkez ortaya çıkaracağız. 2011 yılı sonuna kadar restorasyonlarını tamamlayarak orada yeni inşa etmiş olduğumuz butik otel ile birlikte okul sokak kentsel tasarım projesini hayata geçiyoruz. Çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor. Beldemiz turizmden hak ettiği payı alacak.”

Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

genom

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 38
  • Cinsiyet: Bayan
  • Okul: Afyon kocatepe üniversitesi
Ynt: Birgi’deki Derviş Ağa Medresesi Restore Ediliyor
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2011, 21:14:24 »
bu restorasyonu hangi şirketin yaptığı hakkında bir bilginiz varmı

BUSE GÜNAYDIN
  • Ziyaretçi
Ynt: Birgi’deki Derviş Ağa Medresesi Restore Ediliyor
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2011, 15:03:34 »
ben burdaki restorasyonda yer almak istiyorum hangi şirketle çalışılıyor öğrenebilirmiyim. konuyu açan arkadaşım. teşekkürler.

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

catrwgxn Gönderen: purchase
[Bugün, 19:36:43]


bcblclrn Gönderen: sale
[Bugün, 15:31:02]


купить диплом аттеÑÑ‚Ğ°Ñ‚ Gönderen: kupi-diploms
[Bugün, 15:05:49]


nqasamim Gönderen: pills
[Bugün, 12:16:05]


xxxfthfx Gönderen: medication
[Dün, 09:08:09]


gfhiqxvjc Gönderen: online
[Dün, 00:33:15]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal