Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Fatih`te beş yılda 212 projeyi hayata geçirdik  (Okunma sayısı 3489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Eminönü ve Fatih`in birleşmesinin tarihi ve büyük bir adım olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, `Bütün projeleri STK görüşlerini alarak hayata geçiriyoruz` dedi.

FATİH Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mustafa Demir, seçim sonrası bir belediye başkanıyla yönetilecek Eminönü ile Fatih`in eski günlerine döneceğini ve bölgede büyük gelişimin yaşanacağını söyledi. star`ı ziyaret eden Mustafa Demir, Tarihi Yarımada`nın artık bir bütün olarak değerlendirileceğinin altını çizdi.


İlçede 5 yılda 50 yıllık hizmet ürettiklerini vurgulayan Demir, `212 projeyi hayata geçirdik. 35 trilyon bütçemiz vardı. 70 trilyona çıkardık ama ortalama 50 trilyon olduğunu ve yıllık 20 trilyon yatırım yaptığınızı düşünün. Biz 5 yılda 700 trilyon kaynak sağladık. Kendi imkanlarınızla yapsanız 50 yılda yaparsınız. Bu başarının arkasında Büyükşehir Belediyemizin ve İl Özel İdaresi`nin katksı var` dedi. Emlak vergilerinin yüzde 10`unun Valilik ve İl Özel İdaresi bünyesinde toplandığını ifade eden Demir, `20 trilyonluk bu kaynağı tarihi eserlerin restorasyonunda kullandık` diye konuştu. İkinci dönem nasip olursa Tarihi Yarımada`nın kağıt üzerinde birleştirilmesinin ötesinde bütünleşmesi gerekiyor` diyen Demir şöyle konuştu: Bütün çalışmalar proje kapsamında olacak. Sivil Toplum Kuruluşları`nı (STK), dernekleri, odaları projeye dahil olacak. Eminönü`deki medeniyetlerin mirası eserlerin günyüzüne çıkarılması, silueti etkileyen yapılardan arındırılması gibi çalışmaların yapılması gerek.


SULUKULE İDDİALARI ASILSIZ

MUSTAFA Demir, Sulukule`deki Yenileme Alanı Projesi`nde birilerine çıkar sağlandığına ilişkin haberleri ise yalanladı. Demir, `Tapu kayıtlarına göre el değiştirme oranı yüzde 50 değil, yüzde 27` dedi.

Kaynak : Star Tarih :19 Mart 2009 Perşembe
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal