Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Restorasyon Kursiyerleri Eğitim çalışmalarına Başladı  (Okunma sayısı 5786 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Bursa İl Özel İdaresi'nin, İŞ-KUR Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi çerçevesinde hazırladığı 'Restorasyon alanında kalifiye ara eleman yetiştirme' kursuna katılanların eğitimleri başladı.



Yapı restorasyonu, kağıt restorasyonu, kalem işi edirnekari restorasyonu, taş yontu ve mezar taşı mesleklerinde 4 ay boyunca teorik eğitim alan kursiyerlerin, 4 ay sürecek olan uygulamalı eğitimleri temmuz ayı itibariyle hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Merkezi binasında teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden, yapı restorasyon sınıfı Yıldırım Belediyesi tarafından sağlanan İpekçilik Enstitüsü şantiyesinde Mimar İsmet Öner ile, kağıt restorasyonu sınıfı Hüseyin Gürsel Bilmiş ile Merinos Laboratuarı'nda, taş yontu sınıfı Uludağ Dr. Doğan Yavaş ile, İl Özel İdaresi'nin temin ettiği Duaçınarı atölyesinde, kalem işi sınıfı ise İsmail Naci Zeyrek ile uygulamalı eğitimlerini sürdürüyor. Uygulama eğitimleri kapsamında , yapı restorasyon sınıfı ile birlikte İznik'e tarihi yerlerin yerinde görülüp incelenmesi için ziyarette bulunuldu. Kursiyerler gezide Roma Tiyatrosu'ndan, Ayasofya'ya, Surlardan, Kapı'lara, I. Murat Hamamı'ndan, Roma Yolu'na, Yeşil Cami'nden, Nilüfer Hatun İmareti'ne, İznik Müzesi'nden, Süleyman Paşa Medresesi'ne ve Koimesis Kilisesi'ne kadar birçok tarihi yapıyı inceleme fırsatını yakaladı. İznik'e düzenlenen inceleme ve değerlendirme gezisine Bursa İl Özel İdaresi Emlak İstimlak ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Haluk Bilgesay da katıldı. Program hakkında bilgi veren Bilgesay, 2009 yılı sonunda tamamlanacak olan eğitimlerin kurumsal olan bölümünün tamamlandığını ve uygulama aşamasına gelindiğini belirtti. Projenin, yönetim ve denetim anlamında yapılan raporlar sonucunda yetkililer tarafından başarılı bulunduğunu ifade eden Bilgesay, "Bir yandan uygulama eğitimleri devam ederken diğer yandan kursiyerlerin istihdam edilmeleri konusunda gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm valilikler ve ilgili kamu kurum kuruluşları, gerekse yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve restorasyon konusundaki iş yüklenicisi özel kuruluşlar nezdinde girişimlere başlayacağız. Ayrıca bu proje için 3 Ağustos 2009'da yayınına başlanan web adresinde her türlü bilgiye ulaşılabilecek" diye konuştu.

Bilgesay, istihdam konusunda özellikle proje ortağı olan Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ile Mimarlar Odası'ndan katkı ve destek beklediklerini ifade etti.

Kaynak: haberfx.net Tarih: 10 Ağustos 2009 18:51
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

ellife
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Restorasyon Kursiyerleri Eğitim çalışmalarına Başladı
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2009, 15:21:43 »
merhaba İstanbul'da bu konu ile ilgili istihdama yönelik bildiğiniz kurslar varmı?

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Ynt: Restorasyon Kursiyerleri Eğitim çalışmalarına Başladı
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2009, 15:35:17 »
merhaba İstanbul'da bu konu ile ilgili istihdama yönelik bildiğiniz kurslar varmı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KUDEB - Eski Eser Koruma ve Uygulama Denetim Müdürlüğü’nce, Süleymaniye ve Zeyrek’te kurulan Ahşap Eğitim Atölyeleri’nde teori ve pratikte eğitilmek üzere kursiyer alınacaktır. Başvurular, Yapı Meslek Lisesi Ağaç İşleri Bölümü, Meslek Yüksek Okulları Restorasyon Bölümü ve Mimarlık Fakültesi Mezunları arasından mülakatla belirlenecektir.

Kontenjan 20 kişi olup, eğitim süresi hafta içi her gün olmak üzere 6 aydır.

Müracaatlar özgeçmişle bizzat yapılacaktır.

KUDEB
İletişim: Demet Sürücü
Tel: 0212 527 45 42 dahili: 3787
0533 327 07 35
Adres: Molla Hüsrev Mah. Kayserili Ahmet Paşa Sok. No: 16-18
Süleymaniye/ Eminönü İSTANBUL
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

alhnyupt Gönderen: azithromycin 500g tablets
[Bugün, 05:29:06]


Ñ†ÑƒĞ¿Ğ¸Ñ Ğ±Ğº зенит Gönderen: Zenitbet1.com
[Dün, 03:25:21]


ojxrfhziq Gönderen: buy valtrex singapore
[06 Mayıs 2024, 14:04:48]


ulgendro Gönderen: prednisone 9 mg
[05 Mayıs 2024, 05:07:46]


Ynt: İNŞAAT TEKNİKERİ- RESTORATÖR Gönderen: Ziyaretçi
[04 Mayıs 2024, 13:54:38]


lhxeuxoq Gönderen: all med pharmacy
[30 Nisan 2024, 13:21:57]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal