Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: SİT alanına yapılan özel hastane eski ev sahipleri için umut oldu  (Okunma sayısı 4585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre
  • Restorasyon Forum
  • **
  • İleti: 66
  • Cinsiyet: Bay
Hastane ile birlikte canlanan sokakta, birkaç firma optik dükkanı ve lokanta açmak için ev sahipleri ile görüştü. Antalya Anıtlar Kurulu`nun eski evlerin bu şekilde kullanılmasına sıcak baktığı öğrenildi.

Sağlık sektöründe Türkiye`de ön sıralarda bulunan Isparta, gelişmiş ve son teknoloji ile donatılmış bir göz hastanesine kavuştu. Isparta`da tarihi eski evlerin bulunduğu Çelebiler Mahallesi`nde açılan Kariyer Göz Hastanesi`nin diğer bir özelliği de SİT alanına yapıldığından, mimarisinin sokaktaki diğer tarihi evlerle uyumluluk sergilemesi. Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bardak, SİT alanında bulunan tarihi evi satın aldıklarını, ancak bir takım bürokratik engellerle karşılaştıklarını söyledi. Anıtlar Yüksek Kurulu`na yaptıkları müracaatın 1,5 yıl sonra sonuçlanmasıyla hastaneyi yaptıklarını ifade eden Bardak, ` Bu işin birçok zorlukları var. Gelip inceliyorlar, raporlar tutuluyor ve 9 farklı kurulun onayından sonra izin veriliyor. Hastanemizle yıkılan evin mimarisi aynı özellikleri taşıyor. Ancak, hastanemiz mahalle için de bir umut oldu, örnek teşkil etti. Bazı firmalar şimdiden hastanemizin karşısında bulunan evleri kiralayıp, optik, lokanta, cafe gibi işyeri açmak için girişimde bulundu.` dedi.

Hasan Yalçın isimli müteahhit de şimdiden hastane karşısındaki eski evlerin sahipleri ile görüştüğünü belirterek, buraları restore ettikten sonra işyeri olarak kullanacaklarını söyledi. Antalya Anıtlar Kurulu`nun bu uygulamaya sıcak baktığını kaydeden Yalçın, `Bu durum yıkılmaya yüz tutmuş eski evlerin bulunduğu sokakların canlanmasına neden olacak. Bu şekilde eski evlerin mimari özelliği de günümüze yansıtılmış olacak.` dedi.

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal