Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Gerze'de Avrupa Birliği Destekli Restorasyon Kursu Açıldı  (Okunma sayısı 5419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi
Gerze'de Avrupa Birliği Destekli Restorasyon Kursu Açıldı

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleşen Avrupa Birliği destekli Ahşap Yapı Restorasyonu kursunu ziyaret ederek Restoratör Mimar Hülya Civlez’den bilgi edindik.



Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi Hibe programı kapsamında 1 Mart 2016 tarihinde başlayan ‘”Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi” projesinin eğitimleri 45 kursiyer ile 25 Nisan 2016 tarihinde başladı.

Restoretör Mimar Hülya Civlez, Sinoplu ve Sinop’taki tek Restoretör Mimar. Hülya Civlez, haftanın dört günü toplam 16 saatte ahşap bezeme, ahşap kagir restorasyonu, geleneksel yapı sistemleri, konservasyon ve restorasyon ve sanat tarihi dallarında eğitim veriyor. Civlez’in dışında Restorasyon Ustası Mehmet Özvin ve Mimar Serkan Kıvrak da öğrencilere ders veriyor.

Civlez, “ Kursumuzun başlangıç aşamasında öncelikle öğrencilerimize ahşabın yapısını tanıttık. Ahşap restorasyonu ve rölöve tanımlarını açıklayarak eski bir yapının rölevesinin nasıl alınması gerektiğini öğrettik. Daha sonra plan düzlemlerini okumayı, ahşap bir evin taşıyıcı sisteminin nasıl olduğunu anlattık. Şu anda atölyede öğrencilerimize kâgir restorasyonu yani ahşap bir evin taşıyıcı sisteminin nasıl olması gerektiğini teorik bilgiler verdikten sonra uygulamalı olarak öğretiyoruz. Bir sonraki aşamada ise öğrenciler yapmış oldukları maketlerin gaz beton ve bağdadi çıtası ile sıvasını yaparak tamamlayacaklar.

Toplamda 45 öğrencimiz olan kursta öğrencilerimizi dörtlü gruplara ayırarak uygulama yaptırıyoruz. Öncelikle şunu söylemeliyim ki öğrencilerimizin her biri çok hevesli ve çok çalışkan. Öğrencilerimiz bu kurs ile kendi yeteneklerinin farkına vardılar. Bu proje gençlere tarih bilincini aşılamak yönünden çok önemli bizim için. O yüzden Gerze’de bulunan Kalafat ailesinin tarihi evinin restorasyonu için öğrencilerimiz geri sayım yapıyor. Binayı öncelikle mevcut röleveleriyle alarak dönemlerini inceleyeceğiz. Hasarlı olan taftalarını tespit ederek pencerelerinden tavanına kadar onaracağız. Öğrencilerimizi devamlı olarak yazılı ve sözlü sınavlar yaparak puanlarını değerlendireceğiz. Kursun sonunda 45 öğrencimizden başarı gösteren 15 kişi istihdam edilerek sektöre kazandırılacak.“ dedi.













Kaynak : gerzegundemhaber

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Çalışma arkadaşları arıyoruz. Gönderen: Yunus.teze
[Dün, 22:43:50]


cmbzrqjy Gönderen: metformin 100 mg
[Dün, 19:31:55]


ÇALİŞMA ARKADAŞLARI Gönderen: zeki0669
[17 Nisan 2024, 19:26:12]


Top-notch Ğ¡asual Dating - Legitimate Girls Gönderen: zgtasoluk
[17 Nisan 2024, 06:48:19]


Premier Ğ¡asual Dating - Verified Maidens Gönderen: Dursunfurkan
[16 Nisan 2024, 19:27:44]


RESTORATÖR ANKARA (7 YIL DENEYİM) Gönderen: Mehmet Güngör
[16 Nisan 2024, 18:54:22]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal