Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Tarihi Kilise restore edildi.  (Okunma sayısı 4141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sürmenaj
  • Restorasyon Forum
  • ***
  • İleti: 193
Tarihi Kilise restore edildi.
« : 26 Ekim 2009, 12:58:40 »

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 1953'ten bu yana erotik filmlerin oynatıldığı sinema olarak kullanılan eski Katolik Süryani Kilisesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. 400 bin TL harcanarak eski haline getirilen kiliseyi gezen Süryani Cemaati Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek bu değişimin dünya barışı adına bir katkı olduğunu söyledi.

Hatay ve bölgesindeki tek Katolik Süryani Kilisesi olan ancak cemaati bulunmadığı gerekçesiyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 1953 yılından beri kiraya verilen kilise, yıllar sonra eski kimliğine kavuştu.

Yıllardır erotik filmlerin gösteri merkezi olarak hizmet veren Zafer Sineması, İskenderun Katolik Süryani Cemaati Başkanı Edip Dağlıoğlu'nun girişimleri sonrasında yeniden ibadethane oluyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 350 bin YTL'ye ihale edilen ancak 400 bin TL'ye malolan kilisenin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Süryani Cemaati Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek, İskenderun'a gelerek kilisede incelemelerde bulundu. Mimar Hüseyin Doğan, Metropolit Ürek'e önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak kiliseyi gezdirerek teknik bilgiler verdi.

Devletin Türkiye'de ilk kez bir Süryani kilisesini restore etmesinden ötürü mutluluk duyduklarını söyleyen Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek, "Bugün İskenderun'daki kiliseyi görme ve incelemelerde bulunmak üzere geldim. Daha önce sinema olarak kullanılan bina çok güzel bir yapıya dönüşmüş, barış kardeşlik adına İskenderun'daki bu kilisenin aslına uygun şekilde yapılması bizleri memnun etmiştir. Dünya barışı adına atılan bir adım olarak değerlendirmemiz mümkün. Bu bağlamda Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Kilisenin son halini gören ve çok duygulandığını söyleyen Selma Mutlu isimli vatandaş ise, "Ben buranın daha önce sinema olarak kullanıldığı günleri de biliyorum. Çok güzel bir yapı olmuş. Hatay barış ve kardeşliğin yaşandığı, mozaik şehir ve bu güzide şehirde değişik din ve mezhepten insanların barış içerisinde yaşamaları dünya barışı adına da çok önemli. Bu bağlamda tarihi binanın restore edilmesinden ötürü çok mutlu olduk ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kilisenin, önümüzdeki Paskalya Bayramı'nda ibadete açılması planlanıyor.


Hatay Kent Haber, 22.10.2009


süperman, süperman olmak lazım bazen (:

Sürmenaj
  • Restorasyon Forum
  • ***
  • İleti: 193
Ynt: Tarihi Kilise restore edildi.
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2009, 13:10:03 »
Restorasyonu sırasında çekilen fotoğraflara bir iki örnek..

süperman, süperman olmak lazım bazen (:

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ynt: Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: nimeteliff
[Dün, 13:47:43]


Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[24 Nisan 2024, 14:36:55]


GAZİANTEP ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[24 Nisan 2024, 13:00:39]


Restoratör İş İlanı !!! Gönderen: Kübraercaggg
[24 Nisan 2024, 08:47:07]


N Gönderen: Williamsaf
[23 Nisan 2024, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[23 Nisan 2024, 16:21:55]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal