Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Akçakoca'da Sit Alanındaki Ev Sahipleri Restorasyon Bekliyor  (Okunma sayısı 3491 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi

Akçakoca'da Sit Alanındaki Ev Sahipleri Restorasyon Bekliyor

Akçakoca'da sit alanı olarak ilan edilmiş mahallerde yıllardır hiçbir çalışmanın yapılmayışı ile büyük sıkıntı içine giren bölge sakinleri artık isyan ediyor. Hemen her noktada sayısı 114 olan tescilli binalar yanıyor, kendiliğinden bakımsızlık nedeni ile yıkılıyor ve bölgeyi büyük bir tehdit altında tutuyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, “Durum bizi de sıkıntıya sokuyor. Vatandaş çözümün bizde olduğunu düşünüyor. Biz bölgede iyileştirme ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapmak istiyoruz. Ancak kurulun ağır işleyişini ve mevzuatları bir türlü aşamıyoruz. 3 yıldır kadınlar plajı projemiz onay bekliyor. Cumhuriyet Caddesi sokak sağlıklaştırma projesi onay bekliyor. Vatandaşımız bölgede yıkılan evinin enkazını kaldıramıyor. Yanan binanın enkazına dokunuldu diye soruşturma açıldı. Bizde çok rahatsızız ancak yapabileceklerimiz çok sınırlı“ dedi.

Kapkirli'de, Yılmaz Üstüner ve kardeşlerinin iki yıl önce yıkılan evlerinin enkazının kaldırılmasına izin verilmiyor. Çevre sakinleri, “Enkaz çevreye olumsuz etki vermekte, vatandaşın yolunu kapamakta. Kimsenin umurunda değil. Bir yanarsa birkaç evi de tutuşturacak. Bu nasıl koruma bu nasıl kanun” diyerek tepki gösteriyorlar.

Vatandaşlar tescilli olup yıkılmak üzere olan ve etrafında hiçbir önlem alınmamış bina sahipleri zaman zaman çocukların bu binalara oyun için girdiklerine dikkat çekerek, ”Kocaeli koruma müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz. Bu bölgede bir yangın, bir çökme, bir yıkım nedeni ile bir can yitip giderse bunun tek sorumlusu sizler olacaksınız. Ya önlemini alın yada bırakın herkes ne yapabilecekse onu yapsın” çağrısında bulunuyorlar.



İhlas Haber Ajansı

olc
  • Ziyaretçi
bir düzce sakini ve restoratör olarak keşke çözüm bulabilsek.. düzcede yaşayan ve işsiz olan birçok da restoratör var. keşke bir şeyler yapsalar da artık bu konularda bizde kendi bölgemizde çalışabilsek. bir çok tarihi yeri mevcut düzcenin. en basitinden konuralpde bizans mimarisinden kalıntılar müze falan var. bu konularla ilgili çalışabilsek. ama sağolsun yerel yönetimler çok duyarsız cep doldurma peşindeler. birkaç yıl sonra hepsi yokolunca turizm konusunda neler kaçırdıklarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Taşınmaz Kültür Varlıkları yardım basvurusunu yönetecek mimar inşaat mühendisi Gönderen: mguclu
[Dün, 14:36:55]


GAZİANTEP ŞANTİYE SORUMLUSU - MİMAR - Gönderen: MELİKE ALPSOLEY
[Dün, 13:00:39]


Restoratör İş İlanı !!! Gönderen: Kübraercaggg
[Dün, 08:47:07]


N Gönderen: Williamsaf
[23 Nisan 2024, 16:37:38]


TUĞLA MİNARE USTASI ARANIYOR Gönderen: BÜŞRAABZ
[23 Nisan 2024, 16:21:55]


Finest Ğ¡asual Dating - Genuine Females Gönderen: elifff5394
[23 Nisan 2024, 11:08:49]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal