Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: UNESCO, Dünyanın En Büyük Yer Altı Şehrini İnceledi  (Okunma sayısı 1698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi
UNESCO, Dünyanın En Büyük Yer Altı Şehrini İnceledi

UNESCO'nun temsilcilerinden Ashish Kothari, dünyanın en büyük yer altı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında incelemelerde bulundu.



Dünyada belirlenen 22 bölge içerisinde Kapadokya Bölgesi’ni hem doğal hem de kültür miras listesine dahil eden UNESCO’nun temsilcilerinden Ashish Kothari, dünyanın en büyük yer altı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında incelemelerde bulundu. Bölgede halen sürdürülen temizlik çalışmalarına ilişkin Nevşehir Belediyesi yetkililerinden bilgiler alan Ashish Kothari, temizlik çalışmaları ile birlikte günışığına çıkartılan tarihi eserleri de fotoğrafladı.

Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz’ın nezaretinde Kapadokya bölgesinde son yıllarda 3 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Göreme, Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Çavuşin, Mustafapaşa ve Ortahisar beldesindeki kültürel değerlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Buraları ziyaret ederek bilgiler alan UNESCO temsilcilerinden Ashish Kothari, daha sonra temizlik çalışmaları Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dünyanın en büyük yer altı kentinin bulunduğu alanda inceleme yaptı.

Yaklaşık 1 saat süre ile bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin Nevşehir Belediyesi yetkililerinden bilgiler alan UNESCO temsilcisi Ashish Kothari, 3. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edilen bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Kapadokya turizminin önemli bir ivme kazanabileceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

A-A

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

Ñ†ÑƒĞ¿Ğ¸Ñ Ğ±Ğº зенит Gönderen: Zenitbet1.com
[Dün, 03:25:21]


ojxrfhziq Gönderen: buy valtrex singapore
[06 Mayıs 2024, 14:04:48]


ulgendro Gönderen: prednisone 9 mg
[05 Mayıs 2024, 05:07:46]


Ynt: İNŞAAT TEKNİKERİ- RESTORATÖR Gönderen: Ziyaretçi
[04 Mayıs 2024, 13:54:38]


lhxeuxoq Gönderen: all med pharmacy
[30 Nisan 2024, 13:21:57]


Ynt: Staj yeri arıyorum Gönderen: RestorasyonForum
[30 Nisan 2024, 08:45:47]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal