Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Vefa’da akla ziyan restorasyon  (Okunma sayısı 7237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Vefa’da akla ziyan restorasyon
« : 02 Ağustos 2011, 18:55:35 »
Vefa’da akla ziyan restorasyon

Vefa haziresinde bir süredir yapılan restorasyonda tarihi mezar taşlarına zarar veriliyor. Tarihi mezar taşları duvar yapımında ve başka maksatlarla kullanılıyor.



Vefa haziresinde bir süredir hummalı bir çalışma yapılıyor. Cami ve çevresindeki tarihi eserler yeniden düzenleniyor fakat yapılan çalışmaların tarihi dokuya zarar verdiği, mezar taşlarının tahrip edildiği, duvar yapımında kullanıldığı sık sık gelen şikayetler arasında.

Çalışmayı yapan taşeron firmanın işin başındaki yetkili de restoratör değil. Kendisiyle yapılan görüşmede, restoratör olmadığını fakat yıllardır bu işi yaptığını söylüyor. Firma yetkilisi, restorasyon işinin kim tarafın yaptırıldığı konusunda bilgi sahibi olmadığını, taşeron olarak işi yürüttüklerini ifade etti.



Konu ile ilgili Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü'ne (KUDEB) ulaştığımızda ise oradaki yetkililer konudan haberdar olmadıklarını, konuyu araştıracaklarını, eğer projesiz bir işse müdahale edileceğini söylediler. Birkaç gün sonra yapılan görüşmede ise yetkililer projeyi incelediklerini ve her şeyin usulüne uygun olduğunu ifade ettiler. Yetkililer, duvarlardaki mezar taşları ile ilgili olarak 'Nasıl olsa sahibi ve yeri bilinmiyor.' ifadesini kullandılar.



Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

kudeb saçmalığı
  • Ziyaretçi
Ynt: Vefa’da akla ziyan restorasyon
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2011, 23:20:51 »
Kendi kendime kudeb ne işe yarar sorusunu tekrar sormama neden oldu. 'Nasıl olsa sahibi ve yeri bilinmiyor.' demişler. varmı böyle bir zihniyet? böyle bir saçmalık alakasızlık varmı? sizin tek ama tek işiniz zaten onları korumak değilmi? sahipsiz bir yapıyı yıkalım yakalım öleyse. nasıl olsa kimin olduğunu bilmiyoruz. sahibi yok. söyleyecek çokk fazla çok sözüm var aslında ama, burası yeri değil..
bu haberi paylaştığınız için teşekkürler.

kainat

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Vefa’da akla ziyan restorasyon
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2011, 11:50:24 »
Daha haberi okumadan önce vefa yazısını görünce kesin kudeb vardır bu işin işinde dedim ve yanılmadım hiç birşey diyemiyorum ya yazık..!

 

* Bizi Takip Edin

Son Mesajlar

xxxfthfx Gönderen: medication
[Dün, 09:08:09]


gfhiqxvjc Gönderen: online
[Dün, 00:33:15]


bdsm проÑтитутки Gönderen: Lorenmep
[13 Mayıs 2024, 12:13:47]


afxirxwe Gönderen: prednisone on line
[12 Mayıs 2024, 21:54:32]


akzxtrwb Gönderen: tadalafil daily 5mg
[12 Mayıs 2024, 20:36:30]


Ynt: İNŞAAT TEKNİKERİ- RESTORATÖR Gönderen: Ziyaretçi
[04 Mayıs 2024, 13:54:38]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal