Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Manisa Rum Mehmet Paşa Bedesteni mayıs ayında restore edilecek  (Okunma sayısı 4490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
Manisa`nın kültür değerlerinden olan tarihî Rum Mehmet Paşa Bedesteni`nin restorasyon çalışmalarına mayıs ayında başlanacak.


Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, bedestenin kamulaştırmasına 400 bin lira harcandığını, bunun 300 bin lirasını odaların karşıladığını belirterek, `Manisa, çok önemli tarihî bir binanın restorasyonunu yapmış olacak.` dedi. Yapım ihalesinin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılacağını dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse, `Rum Mehmet Paşa Bedesteni`nin kazandırılması amacıyla 2005 yılında, valiliğimiz önderliğinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Manisa`yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği ve Ziraat Odası`nın finans katkılarıyla çalışmalara başlanmıştı. Sonraki süreçte önce kamulaştırma çalışmaları ele alındı. İç mekana ait kamulaştırmalar 2008 yılında tamamlandı. Restorasyon projesi ise geçen günlerde Kamulaştırma Kurulu`nca onaylandı.` şeklinde konuştu.

Bedestenin dış cephesindeki 37 dükkanın restorasyonu için sahiplerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı`na yardım için müracaat ettiğini belirten Karaköse, önümüzdeki mayıs ayında bunların da sonuçlanacağını söyledi. Karaköse, `Bedestendeki özel mülkiyet sahiplerinin zor durumda olması sebebiyle Sayın Valimiz`in talimatıyla yardım başvurularını bakanlığa ilettik, gerekli yardım yapılacak.` dedi.

Kaynak :  CİHAN Tarih :23 Şubat 2009
Fotoğraf : wowturkey
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal