Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: TUALDE ANADOLU MEDENİYETİ  (Okunma sayısı 4744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RestorasyonForum

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 739
TUALDE ANADOLU MEDENİYETİ
« : 05 Şubat 2009, 18:59:08 »
Ressam Metin Asağ'ın "Uygarlıkların Kenti İstanbul'dan 'Anadolu Medeniyeti" Başlıklı Sergisi 16 Şubat Tarihine Kadar Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ibrahim Paşa Sarayın'nda Sanatseverlerin Beğenisine Sunuluyor.


Ressam Metin Asağ'ın "Uygarlıkların Kenti İstanbul’dan ’Anadolu Medeniyeti" başlıklı sergisi 16 Şubat tarihine kadar Türk ve İslam eserleri Müzesi’İbrahim Paşa Sarayın'nda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Ressam Metin Asağ'ın yıllardır üzerinde çalıştığı resim çalışmaları, tarz ve ekoller ile sınırlanmış bir anlayıştan uzak, eskiyi ve yeniyi, geçmişi ve günümüzü birleştiren tarihi bir olgu ile bizlere sunmakta sanatçının görsel ve tarihsel araştırmaları sonucunda eksik resim, gravür ve mozaikleri tamamlamasıyla çağdaş hat yorumlarından minyatüre, geleneksel boyama tekniklerine, mozaiklerden çıkan bağımsız objelere kadar dünyada ilk dafa kendisine  özgü eskitme teknikleri ve farklı bir çok konuları ve çeşitliliği ile  ‘‘Geleneksel sanat’’ kapsamında bir zenginlik sunuyor.

Sergi, çağdaş Türkiye'nin sahip olduğu zengin gelenek ve değerlerin sembollerinden olan Türk ve İslam Eserleri Müzesinde sergilenmesi kamuoyu ilgisinin artmasını sağladığı gibi, kültür değerlerimizi koruma, insanları bilinçlendirme ve tanıtım çalışmalarına da örnek teşkil ediyor.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İbrahim Paşa Sarayı Sultanahmet İstanbul

Kaynak : http://www.haberler.com
Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar Forumumuzda. Konu açamaz, Eklenti indiremez. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal